2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Yolu bile olmayan şehit evi

BAKAN KAVAF YOLU OLMAYAN ŞEHİT EVİNE YÜRÜYEREK GİTTİ

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Şırnak'ta teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen piyade er Muhammet Özbek'in köyüne giderek ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Geçen hafta sonunda Şırnak kırsalında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen Piyade Komando Er Muhammet Özbek'in ailesine taziye ziyaretinde bulunmak için Ankara'dan Denizli'ye gelen Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve diğer protokol üyeleri ile birlikte Çameli İlçesine bağlı Kirazlıyayla köyüne gitti. Yolu bile olmayan şehidin evine ulaşabilmek için protokol üyeleri ile birlikte patika yoldan uzun süre yürüyen Devlet Bakanı Kavaf'ı, şehidin babası Ramazan Özbek ve annesi Halime Erbay karşıladı. Şehidin anne ve babasıyla bir süre görüşen Kavaf, ailenin durumu hakkında bilgi aldı.

Bakan Kavaf, yapılacak hiçbir yardımın şehit askeri geri getiremeyeceğini, ancak yakınlarının devletin emaneti ve güvencesi altında olduğunu, bu nedenle her türlü ayni ve nakdi yardım yapılması için çalışma başlatıldığını söyledi. Kavaf, şehidin ilköğretim okulu 6. sınıfta okuyan kardeşi Ali ile 8. sınıf öğrencisi Bayram'ın eğitim hayatları boyunca tüm masraflarının devlet tarafından karşılanacağını ifade etti. Şehidin kardeşleri ile de sohbet eden Bakan Kavaf, şöyle konuştu: ''İlköğretimi bitirdikten sonra eğitiminize devam edin. Devletin yatılı okulları var. Buralarda her türlü imkan sağlanarak sizin eğitim hayatınızı sürdürmeniz için çalışacağız. Size gerekli burs da sağlanacak.''

Şehidin ailesinin kaldığı evi inceleyen Bakan Kavaf, Vali Erkmen'e, evin tadilat ve tamiratının yapılması ve kısa sürede içme suyu bağlanması için talimat verdi. Selma Aliye Kavaf, bir süre köylülerle sohbet edip sorunlarını dinledikten sonra köyden ayrıldı.

BAKAN KAVAF YOLU OLMAYAN ŞEHİT EVİNE YÜRÜYEREK GİTTİ
BAKAN KAVAF YOLU OLMAYAN ŞEHİT EVİNE YÜRÜYEREK GİTTİ
BAKAN KAVAF YOLU OLMAYAN ŞEHİT EVİNE YÜRÜYEREK GİTTİ
BAKAN KAVAF YOLU OLMAYAN ŞEHİT EVİNE YÜRÜYEREK GİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 12:03:04
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 17:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Egemen SÖYLEMEZ IP: 88.224.241.xxx Tarih : 1.06.2010 21:17:24

boşuna demiyor başbakan? "en az 3 çocuk" diye..biri kahpece tuzaklarda şehit olacak, diğerlerinin masrafları devlet tarafından karşılanacak..ailesine de yol, su, elektrik...ne üzel dünya bee..