2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Yöresel kıyafetlerle podyuma çıktılar

YÖRESEL KIYAFETLİ DEFİLE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeyi sürdürürken, hazırlanan defile ve kına gecesi büyük ilgi gördü.

Polisevi'nde gerçekleşen ve yöresel kıyafetlerle meclis üyesi kadınların podyuma çıktığı defile izleyenlerden büyük beğeni aldı. Etkinliğe, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci, başkan yardımcısı Şamil Çınar'ın eşi Zeliyha Çınar, Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Gökşin ve çok sayıda davetli katıldı.

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Aile Düzeni Koruma ve Kültürümüzü Yaşatma Grubu'nun hazırladığı programda, belediye konservatuvar sanatçıları Yeşim Dağlı ve Hakan Eyiden birbirinden güzel eserleri kadınlar için seslendirdi. Ardından, ‘Ninenin Sandığından Çıkan Kıyafetler’ adlı defilede ise Denizli'nin ilçelerine ait yöresel kıyafetler, kadın meclisi üyelerinin

üzerlerinde beğeniye sunuldu. Kadınlar, düğün, nişan gibi programlarda giyilen geleneksel eski kıyafetleri büyük bir hüner ile sergilerken, temsili kına gecesi büyük ilgi çekti. Kadın Meclisi üyelerinden seçilen bir bayanın gelin olduğu etkinlikte, diğer katılımcı bayanlar etrafında dönerek kına gecesini canlandırdı. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen

Zeybekci de, temsili olarak gelinin eline kına yaktı. Yaklaşık 3 saat süren programda katılımcılar unutamayacakları bir gün yaşadılar.

YÖRESEL KIYAFETLİ DEFİLE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
YÖRESEL KIYAFETLİ DEFİLE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 16:40:00
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 00:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?