2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Yunuslar şov yaptı

Denizli Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 4 Yunus ekibine 8 ekibin daha katılması sebebiyle düzenlenen törende, motosikletli yunuslar adeta şov yaptı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü'nün yeni yapılanması çerçevesinde bugüne kadar 4 olan Yunus ekibi 12'ye çıkarılırken, bu ekiplerde görev yapan polis sayısı da 24'e yükseltildi. Emniyet Müdürlüğü bünyesine 8 Yunus ekibinin katılması dolayısıyla Denizli Emniyet Müdürlüğü'nde sertifika töreni düzenlendi. Törene Vali Yavuz Erkmen, Denizli İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve polis memurları katıldı. Sertifika töreni öncesi Yunus ekipleri motosikletleri üzerinde yaptıkları gösterileriyle büyük beğeni topladılar. Motorları büyük bir ustalıkla kullanan ve üzerlerinde akrobasi hareketleri yapan polislerin gösterinin sonunda Türk bayrağı açması dakikalarca alkışlandı.

Gösterinin ardından Yunus ekibi personeli 16 polis memuruna sertifikaları Vali Yavuz Erkmen, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Emniyet Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri tarafından verildi.

Emniyet Müdürü Atilla Çınar, 24 kişilik Yunus ekibinde 12 motosiklet bulunduğunu belirterek, "Bu ekiplerimizin yanı sıra trafik ekiplerinden oluşan motorlu Şahin ekiplerimize de iki tane motosiklet eklenecek ve toplam 22 motosikletimizle hem trafik hem de asayiş yönünden hizmet vereceğiz. Özellikle asayiş olaylarında ani müdahale edebilmek ve kaçan suçluları bir an önce yakalayabilmek için eğitim alan bu ekiplerin başarılı olacaklarına inanıyorum" dedi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Yunus ekiplerinin artırılması dolayısıyla Emniyet Müdürü ve çalışma arkadaşlarını kutlayarak, "Şu anda hiçbir motor alımı yapılmaksızın Emniyet Müdürlüğü'nün kendi bünyesinde olan motosikletler, eğitim verilen personelle değerlendirilmek suretiyle, ilimizin emniyet ve asayişi için hizmete sunulmuştur. Bu tip hizmet, arabanın olamayacağı, ya da daha çok hareket kabiliyetinin gerektiği uç noktaları düşündüğümüz zaman, kontrol devriye anlamında hem trafik hem asayiş anlamında çok önemli rol oynayan bir hizmet. Onun için eğitimci arkadaşlarımız bir ayı aşkın süredir eğitim verdiler. Buradaki personelimiz eğitimlerini tamamlayıp bugünden itibaren de görev başı yapacak. Biz Denizli'deki emniyet ve asayiş ortamına bu şekliyle biraz daha katkı olacağını düşünüyoruz. Kazasız belasız olmasını diliyorum. İnşallah İlimizde bu organizasyonun da bu hizmetin de devreye girmesi ile, asayiş anlamında gün geçtikçe olayların azalması anlamında farklılık yaşayacağımıza yürekten inanıyorum" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 09:16:54
Güncelleme :18 Eylül 2009 Cuma 09:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?