3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Yürek dağlayan görüntü

MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL BAŞKANINDAN TEPKİ

Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Mehmet Torun, Balıkesir'de meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden mühendis Özgür Seçkin'in cenazesini Denizli'ye getirebilmek için üç ayrı araç değiştirdiklerini söyledi.

Balıkesir'deki patlamada ölen 33 yaşındaki Özgür Seçkin'in cenazesi bugün ticari bir taksiyle memleketi Serinhisar İlçesine getirildi. Gözyaşları ve ağıtlarla karşılanan mühendisin cenazesi evin önünde bir süre bekletildikten sonra camiye götürüldü. Cenaze töreni için Denizli'ye gelen Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Mehmet Torun, mühendisin cenazesinin memleketine getirilmesi konusunda yaşananlara tepki gösterdi. Şu ana kadar olayın meydana geldiği ocakta inceleme yapma imkanı bulamadıklarını söyleyen Mehmet Torun, "Bugünden itibaren incelemelere başlayacağız ancak bunun bir metan gazı patlaması olduğunu biliyoruz" dedi.

Özgür Seçkin'in cenazesinin Denizli'ye getirilmesinde hoş olmayan olaylarla karşılaşıldığını belirten Torun, şöyle konuştu: "Devlet bu konuda hassas olmalı ve iyi organize yapmalı. Mühendisin Denizli'ye getirilmesi için ne bir ambulans ne de bir başka araç bulunabildi. Üç ayrı araç değiştirip sonunda bir taksi ile cenazeyi getirebildik. Bu çok yazık. Ölümüzü de dirimize de sahip çıkamıyoruz."

MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL BAŞKANINDAN TEPKİ
MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL BAŞKANINDAN TEPKİ
MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL BAŞKANINDAN TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 20:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?