2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Yürek dağlayan madalya töreni

4 YAŞINDAKİ ŞEHİT KIZININ

Denizli'de, iki şehit yakını ve iki gaziye devlet övünç madalyaları verildi. Hakkari Yüksekova'da iki yıl önce şehit düşen uzman çavuş Ragıp As'ın 4 yaşındaki kızı Şevval İrem'in Vali Erkmen'in göğsüne taktığı madalyaya bakıp "Madalyamız oldu" sözleri herkesi duygulandırdı.

Denizli Polisevi'nde düzenlenen devlet övünç madalyası törenine Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, askeri ve sivil erkan ile şehit yakınları ve gaziler katıldı. İki gazi ve iki şehit ailesine verilecek törene, 4 yaşındaki Şevval İrem As damgasını vurdu. Babası Ragıp As 2008 yılında Hakkari'nin Yüksekova İlçesi yakınlarında uzaktan kumandalı bir mayının patlatılması sonucu şehit olan Şevval İrem As, törene annesiyle birlikte katıldı. Kendi isminin okunmasının ardından platforma çıkan ve sevecen hareketleriyle herkesin gönlünde taht kuran Şevval İrem'i öpen Vali Yavuz Erkmen, devlet övünç madalyasını küçük kızın göğsüne taktı.

Vali Erkmen'in annesi Hatice As'a beratını vermesi sırasında göğsüne takılan madalyayı avucunun içine alan Şevval İrem büyük bir sevinçle "Madalyamız oldu" dedi. Küçük kızın konuşması ve hareketleri salondakileri duygulandırdı. Şevval İrem'i kucağına alan Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in eşi Nevhilal Erkmen de bir süre onu sevdi.

Törende bir konuşma yapan Denizli Valisi Yavuz Erkmen, "Çanakkale Zaferi, o günün koşullarında kendilerinden kat kat üstün olan düşmana karşı yüreğini, inancını koyan Türk Milleti'nin bağımsızlığını bir kez daha ilan ettiği gündür" dedi.

Vali Erkmen'in konuşmasının ardından Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy da şehit Basri Aslan'ın babası Hasan Aslan'a, Denizli Belediye Başkanvekili Osman Zolan da gazi uzman çavuş Mustafa Dağ'a, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu da gazi jandarma er İbrahim Kalıpçı'ya devlet övünç madalyaları ve beratlarını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 17:04:03
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 21:38:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?