5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Yurt skandalına soruşturma

Denizli'nin Babadağ ilçesinde, bir derneğe ait yurda yapılan baskında bir odaya kilitli olarak bulunan 38 öğrencinin, burada ”kendi rızaları dışında tutulduğu” iddiası üzerine adli soruşturma başlatıldı.


38 İlköğretim Okulu öğrencisinin bulunduğu Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Babadağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneğine bağlı Ketenlik Talebe Yurdu'nun Müdürü B.K, dernek başkanı Osman Başlan ve yurt görevlisi M.A, adli soruşturma kapsamında ifadeleri alınmak üzere Sarayköy Adliyesine çağrıldı. Dernek başkanı ve yurt görevlilerinin ifadeleri, Cumhuriyet Savcısı Şakir Yılmaz tarafından alınacak.

Adli soruşturma kapsamında öğrencilerin de dinleneceği, bunun sonucunda 38 öğrencinin yurtta zorla tutulduklarının belirlenmesi halinde sorumlular hakkında dava açılacağı belirtildi.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Babadağ Kaymakamı Mustafa Erkayıran, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın soruşturma aşamasında olduğunu belirterek, “Adli ve idari tahkikat sürüyor. Bunun için çok fazla bir şey söyleyemem” dedi.

Babadağ Belediye Başkanı Ali Helvacı da iddialarla ilgili, “Öyle bir şeyin mümkün olmadığını düşünüyorum.

Jandarmanın şık olmayan bir şey yaptığını düşünüyorum. Öğrenciler sabah saat 07.00'de okula gitmek için hazırlık yapıyormuş. Bir kısmı dışarıda, bir kısmı yurdun içinde” diye konuştu.

OLAY

Denizli'nin Babadağ ilçesinde bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Sarayköy Sulh Ceza Mahkemesinden alınan arama izniyle Ketenlik Talebe Yurdu'na düzenlediği baskında, 38 ilköğretim okulu öğrencisini bir odada kilitli olarak bulmuştu.


iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 18:42:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?