5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Zabıta ekipleri simit fırınlarını denetledi

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından, şehir merkezinde bulunan simit fırınları denetlendi. Denetimlerde 6 fırın hakkında yasal işlem yapıldı. 

Denizli'de simit imal eden fırınlar, Denizli Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü tarafından oluşturulan 4 kişilik ekiple denetlendi. Denetimlerde şehir merkezinde bulunan 15'i simitçi, 5'i de satış yeri olmak üzere toplam 20 işletme denetimden geçti. 

Ekipler, denetimlerde iş yeri açma ruhsatını, genel temizliği, çalışanların sağlık karnelerini, fiyat listelerini ve simitlerin gramajını kontrol etti. Denetimlerde 9 simit fırınının belirlenen standartlara uygun olarak faaliyet gösterdiği tespit edildi. Ekipler denetlenen diğer simit fırınlarından 4'nün genel temizlik kurallarına uymadığını ortaya çıkardı. 

Denetimler sonucu eksik gramajla satış yapan 2 fırın ve işletme tespit edildi. Söz konusu 6 fırın ve işletme hakkında yasal işlem yapıldı. Bu arada, eksik gramajlı 500 simite de el konuldu.
Yetkililer, denetimlerin düzenli olarak devam edeceğini, halkın sağlığını ilgilendiren alanlarda faaliyet gösterip standartlara uygun olmayan işyerlerine izin verilmeyeceği bildirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2006 Pazartesi 17:17:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?