2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Zabıta imaj değiştirecek

DENİZLİ’DE GÜLER YÜZLÜ VE YARDIMSEVER ZABITA ÇALIŞMASI

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeline, ‘Görevde Yükselme Eğimi’ verilmeye başlandı. 3 hafta sürecek eğitimin sonrasında zabıtalar görevlerinde yükselmek için sınava girmeye hak kazanacak.

Zabıta personeline görevde yükselme eğitim programı Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda başladı. Eğitimde daire müdürleri eğitim boyunca, çalışma alanlarını ve sorumluluklarını zabıta personeline anlatacak. Söz konusu konuların dışında, T.C Anayasası, Atatürk İlke ve İnkılapları, milli güvenlik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve ilgili mevzuat, Türkçe dil bilgisi ve yazışma kuralları, halkla ilişkiler ve davranış kuralları, 5393 sayılı Belediye Kanunu, Kabahatler Kanunu, Çevre Kanunu, Karayolları Trafik Kanunu, işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik, zabıta yönetmeliği, Belediye Gelirleri Kanunu ve tüketicinin korunması hakkında kanun gibi konularda eğitim de verilecek.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ünal, eğitimin bugünkü programına katılarak zabıta personelinin neler yapması ve nasıl davranması gerektiği konularında bilgi verdi. Güler yüzlü, talep gelmeden yardıma koşan ve esnafın halini hatırını sorarak görevini yapan bir zabıta modelinin oluşturulmaya çalışıldığını kaydeden Ünal, “Vatandaşın gözündeki zabıta imajını değiştireceğiz. Vatandaşın en çok görmek istediği şey zabıtanın onun elinden tutmasıdır. Bunu başarıyla yapamadık. Yardım istemeden de vatandaşa yardım etmeliyiz. Bizim asıl hedefimiz de bu. Poşet taşıyan yaşlı bir kadına talep gelmeden yardım edilmesi gerekiyor. O poşeti 10 metre götürmek zabıta mesleğini aşağılamaz, aksine yüceltir. Zabıta esnaf denetimine gittiğinde 'Ruhsatını getir, sağlık karneni çıkar' gibi yaklaşım yerine önce halini hatırı sorup ardından görevini yapmalıdır" dedi.

DENİZLİ’DE GÜLER YÜZLÜ VE YARDIMSEVER ZABITA ÇALIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 12:37:02
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 13:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?