5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Zabıta Müdürlüğü'nden işyeri denetimi

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gelen şikayetleri değerlendirerek, işyerlerine yönelik denetimlerini artırdı. Denetim yapılan 35 işyerinden 8'ine yasal işlem yapılırken, 7'si de uyarıldı. 

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların 'Alo 153' ve 'Çözüm Masası' aracılığıyla esnafa yönelik şikayetlerini değerlendirerek denetim yaptı. 3 kişilik denetim ekibi, denetimlerine şikayetlerin en çok olduğu Yenişehir Mahallesi'ndeki işyerlerinden başladı. Ekipler, mahalledeki bakkaldan, pastaneye, berberden manava kadar 35 işyerini denetledi. Denetimlerde, dükkan açma ruhsatları, fiyat listesi, sağlık karnesi, temizlik kuralları, ürünlerin son kullanma tarihleri ve işyerleri önünde açıkta gıda maddesi satılıp satılmadığı kontrol edildi. Yapılan denetimler sonucunda fiyat listesi olmayan ve genel temizlik kurallarına uymayan 8 işyeri hakkında yasal işlem yapıldı. Denetimlerde evrakları eksik olan 7 işyeri sahibine de evraklarını tamamlaması için 15 gün süre verildi. 

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, vatandaşlardan gelen şikayetlerin tek tek değerlendirildiğini, özellikle halkın sağlığını ilgilendiren işyerlerine yönelik denetimlerin artarak devam edeceğini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2006 Çarşamba 15:59:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
derya çakır IP: 85.104.73.xxx Tarih : 3.08.2006 12:29:06
Denizli Belediye Zabıta ekiplerini bu davranış ve hassasiuetlerinden ötürü kutluyorum. tüm denizli halkını sağlık konusunda hassas olmaya bekliyorum.