2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Zabıtadan denetim

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentin çeşitli mahalle ve semtlerinde faaliyet gösteren pazaryeri, sebze hali ve gıda maddesi satan işyerlerini denetledi. Denetlenen 270 işyerinden uygun koşulları sağlamayan 53 işyeri için yasal işlem yapıldığı belirtildi.


Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra veteriner hekim, gıda mühendisi ve sağlık memurları da bulunan denetim ekibi, Bayramyeri Açık Pazaryeri, sebze hali, İstiklal, Emek ve İnönü caddeleri ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki 270 işyerini kontrol etti. Ekipler kontrolde, iş yeri açma ruhsatını, çalışanların sağlık karnelerini, genel temizliği, ürünlerin fiyatlarının görünür yere asılıp asılmadığını, gıdaların son kullanma tarihlerini ve yönetmelikte belirtildiği şekilde muhafaza edilip edilmediğini denetledi. 270 işyerinden 18 marketin belirtilen kurallar çerçevesinde satış yaptığı tespit edilirken, genel temizlik başta olmak üzere diğer kurallara uymadığı ortaya çıkan 7 market için 117 YTL para cezası verildi.
Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Erdoğan, denetimlerin tüm işyerlerini kapsayacak şekilde yürütüldüğünü, vatandaşların huzur ve güven içinde alış veriş yapabilmeleri için ekiplerin denetimine devam edeceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 14:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?