7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Zabıtadan pastanelere denetim

Denizli Belediyesi, Ramazan ayında gıda satışı yapan ve imal eden iş yerlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Son olarak denetlenen 95 pastaneden 19'una, kurallara uymadığı gerekçesiyle ceza verildi. 

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını ilgilendiren konularda denetimlere devam ediyor. Kent genelinde tüm pastanelerde iş yeri açma ruhsatı, çalışanların sağlık karnesi, fiyat listesi, genel temizlik, imalathane temizliği, iş kıyafeti giyilip giyilmediği kontrol edildi. 95 pastaneden 76'sının belirtilen standartlar dahilinde faaliyetini sürdürdüğü tespit edildi. Pastanelerden 19'una kurallara uyulmadığı için ceza kesildi. Bu arada bir pastane denetiminde ortaya çıkanlar zabıtayı bile şaşırttı. Pastanede, pasta yapımında kullanılan hamurların belediyenin vatandaşlara çöplerini koyması için dağıttığı siyah poşete doldurulduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine zabıta ekipleri, pastane için yasal işlem yaparak ceza kesti.
 
Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, çöp konulması için dağıtılan poşetlere hamur doldurulmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, "Yapılacak değerlendirmeyle iş yeri için kapatma cezası çıkabilir. Halk sağlığını ilgilendiren konularda taviz vermeden denetimleri sürdüreceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 14:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?