6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Zehir tacirlerine film gibi operasyon

Denizli'de polis, Diyarbakır'dan kargo şirketi aracılığıyla kente beyaz eşya içinde uyuşturucu getirileceğini belirleyince film sahnelerini aratmayan operasyon düzenledi. Polis, zehir tacirlerini kıskıvrak yakaladı.

Diyarbakır ve Denizli'de toplam 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasındaki Soner Afacan'nın  kısa süre nişanlandığı ve kargonun da Diyarbakır'dan nişan hediyesi olarak gönderildiği ortaya çıktı.

Denizli Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Diyarbakır'dan Denizli'ye beyaz eşya içine gizlenerek kargo şirketi aracılığıyla esrar gönderileceğini belirledi. Kargoyu gönderen ve alacak kişileri belirleyen polis, geçen Perşembe günü harekete geçti. Çok sayıda narkotik polisi ve özel eğitimli Poyraz adlı narkotik köpeğinin de katılımıyla takipte olan kargo şirketinin aracı, firmaya giriş yaptığı sırada operasyonr düzenlendi. Bakırlı Mahallesi'ndeki kargo şirketine kargoyu almak üzere gelen üç kişi yakalanırken narkotik köpeği Poyraz da kutularda arama yaptı. Kutuların içini açan polis, küçük buzdolabı ve bulaşık makinesinin içine paketler halinde yerleştirilmiş 25 kilo 532 gram esrar ele geçirdi. Operasyonun bir ayağı Denizli'de yapılırken, diğer ayağı da eş zamanlı olarak Diyarbakır'da yapıldı. Esrarı gönderen ve alan kişiler başta olmak üzere Denizli'de 8, Diyarbakır'da ise 6 kişi gözaltına alındı. Aynı kişilerin geçen Aralık ayında da Ankara'ya peynir tenekeleri içinde 14 kilo 500 gram esrar gönderdiği ortaya çıktı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız iki av tüfeği, kurusıkıdan bozma bir bilye atar tabanca ele geçirildi.

NİŞAN HEDİYESİYMİŞ

Kargo şirketine düzenlenen operasyonda kargoyu almaya gelen S.A.?nın (Soner Afacan) yeni nişanlandığı, V.A.?nın (Vasfi Akyıldız) da Diyarbakır'dan Denizli'ye, nişan hediyesi olarak içinde esrar bulunan bulaşık makinesi ve küçük buzdolabını gönderdiği ortaya çıktı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan Soner Afacan (27), Hasan Armağan (23), Fatih Bakan (24), Ömer Kılıç (35), Ali Fışkınlı (25), Osman Gümüş (25), Vasfi Akyıldız (28), Zemin Yalınkaya (21), Musa Yorulmaz (32), Nurullah Maço (22), Barış Taşkesen (22), Servet Yavuz (33), Ferhat Kaya (24) ve Muhsin Torlak (21), işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

 

...
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2012 Pazartesi 17:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?