3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Zeybekçi: Kurtarıcı beklemeyin

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, seçilmezden önce ne söylemişlerse bu sözlerin arkasında olduklarını öne sürdü.

Başkan Zeybekçi, kaçak yapılaşmaya dair yaptığı açıklamada, "Vatandaşımıza ne demişsek bunların santim santim arkasındayız. Seçimlere 15 gün kala bir mahalleye gittiğimizde gece yarısı kaçak konutlar yapılıyordu. Birileri siz yapın demişler. Ama biz gittiğimizde, boşuna yapmayın göreve biz geleceğiz ve bunları yıkacağız dedik. Şu anda Denizli’de kaçak yapılaşma oranı sıfır. Geçen günlerde temelini attığımız 448 konut bitince kaçak gecekonduları yıkacağız. Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) yaptığı bu konutlardan, evlerini yıktığımız vatandaşlara ev vereceğiz. Bağırsak Deresi’ni bu şehrin en prestijli yeri haline getireceğiz. Geçmişteki arkadaşlarımızı eleştirmek istemiyorum. Ancak bir dönem görev yapan Ziya Tıkırlıoğlu bu şehre kalıcı eserler bıraktı" dedi.

Yıllardır hayata geçirilemeyen 1/25000’lik imar planını hayata geçirerek devrim yaptıklarını ifade eden başkan Zeybekçi, "Bu planı çıkarırken çok eleştirildik. Sonunda Belediye ve İl Genel Meclisi’nin onayıyla bu plan yürürlüğe girdi. Ama Çevre Bakanlığı’ndan garip bir yazı geldi. Yazıda, ’1/1000, 1/5000, 1/50000 ve 1/100000’lik planlara karışmam. Ama 1/25000’lik planı ben onaylarım diyordu.’ Çünkü, 1/25000’lik plan en kaymaklı plandır. O yazının da ne şartlarda geldiğini biliyoruz. Ama devrim niteliğindeki planı hayata geçirdik" diye konuştu.

Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin sorularını da cevaplandıran Başkan Zeybekçi, askeri saha geçiş yolunun 3. şeridinin altyapısının tamamlandığını ve şeridi her an asfaltlayabileceklerini belirterek şunları ileri sürdü: "Üçgen Çarşısı düzeltilmeyecek bir proje. Buranın çözümü için uğraştık ancak çözümü yok. Üçgen Çarşısı’nı ortadan kaldıracağız. Başka çaremiz yok. Çınar Meydanı Atatürk Caddesi’ne geçişte bulunan ve yıllardır atıl bekleyen binayı da yıkmak istiyoruz. Bu bina tam Aziz Nesin’lik bir olay. Binanın ruhsatı yok. Fakat altındaki işyerlerinin açma ruhsatı var. Garip ve çarpık bir yapı. Bu binanın hukuki süreci devam ediyor. O bina gibi ilimizde 4-5 bina daha var. Bunları da ortadan kaldıracağız."

Belediye Başkanı Zeybekçi, Denizli’yi çarpık hale bu şehrin insanlarının getirdiğini de belirterek, "Denizli halkı mahvettiği yerlerin bedelini ödemek zorunda. Bize değil, kendinize, şehrinize geleceğinize sahip çıkın. Sivil toplum kuruluşları susmasın, konuşsun. İki yıldır bütün şehir meselesini tartışıyoruz. Bu konuda hiçbir sivil toplum kuruluşu konuşmuyor. Sizler toplumun kanaat önderlerisiniz. Bu şehre sahip çıkın. Kurtarıcı beklemeyin. Korkmayın, cesur olun. Birşey olmaz. Her şeyde her konuda öne çıkın" ifadelerini kullandı.

Cuma günü temeli atılan ve 100 gün içerisinde tamamlanan Bakırlı Kavşağı hakkında konuşan Başkan Zeybekçi, Bu kavşağa katkılarından dolayı, Zafer Katrancı Kavşağı isminin verileceğini ifade ederek, Sevindik ve Dokuzkavaklar Kavşaklarına da bu tür isimler verebileceklerini sözlerine ekledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 15:50:33
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 14:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?