2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Zeybekçi'den Çanakkale mesajı

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Çanakkale Zaferi'nin, Türk Milleti'nin kaderiyle birlikte, dünya tarihinin seyrini de değiştiren en önemli olaylardan biri olduğunu bildirdi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, 18 Mart Şehitler Günü Anma ve Çanakkale Zaferi nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, Türk Milleti'nin, vatanı işgal ederek ülkeyi yok etmek isteyen dönemin en güçlü devletlerine karşı eşsiz bir mücadele verdiğini anlatan Zeybekci, "Bu var olma savaşı ve sonrasında kazandığımız zaferin yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Çanakkale Zaferinin Türk Milleti'nin kaderiyle birlikte dünya tarihinin seyrini değiştiren en önemli olaylardan biri olduğunu anlatan Zeybekci, mesajında şunları söyledi: "Bu zafer, Türk Milleti'nin vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda neleri başarabileceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Türk Milleti tüm imkansızlıklara rağmen, Çanakkale'de kazanılan zaferle bütün dünyaya 'Çanakkale geçilmez' gerçeğini kabul ettirmiş ve kahraman Türk milletinin varlığını yeniden ortaya koymuştur.

Çanakkale zaferi, askerlerine "taarruzu değil, ölmeyi" emreden büyük önder ve ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün, vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden 200 bini aşkın şehidimizin, onbinlerce gazimizin, analarımızın, bacılarımızın, topyekun Türk Milletinin zaferidir."

Zeybekci, mesajında, "bugün bu aziz vatanda, canımız ve malımızdan emin olarak, Türk olmanın onuruyla, bağımsız bir hayat sürdürebilmemize imkan sağlayan tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükran duygularıyla dolu olduğumuzu" bildirdi.
Yetişen yeni nesilleri de bu duygularla yetiştirmek gerektiğini anlatan Zeybekci, mesajına şöyle devam etti: "Türk Milleti'nin ebediyete kadar yaşaması bakımından büyük önem taşımaktadır. Bu duygularla, başta ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere Türk milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi şükranla anıyor saygılarımı sunuyorum."
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 17:23:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?