2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Zeybekçi'nin 77 projesi

Denizli Belediye Başkanı ve AK Parti Denizli Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, önümüzdeki beş yılda Denizli'yi dünya kenti yapacak 77 dev projeyi anlattı.

Esnaf Sarayı'nda, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve partililerin yoğun katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, önümüzdeki beş yılın projeleri hakkında bilgi verdi.

2004 yılında göreve gelmeden önce çarşaf çarşaf taahhütlerde bulunduklarını ve söz verip yapmadıkları hiçbir şey olmadığını belirten Nihat Zeybekci, "Bu şehirde başı en dik yürümesi ve dolaşması gerekenler varsa onlar da AK Partililerdir. Çünkü biz hizmet ettik, iyi hizmet ettik" dedi.

Denizli halkına hizmet etmenin en büyük şeref olduğunu, bu fırsatı veren Denizli halkına teşekkür ettiklerini belirten Zeybekci, şöyle konuştu: "Tüm çalışanlarla birlikte bize verilen emaneti korumak ve istenen hizmetleri yapmak için çalıştık. Bunu tüm kadrolarımızla yaptık. Siyasetin yapılma şekline olan tepkimizin dışında hiç şikayet etmedik. Başbakanımız tarafından yeniden bu hizmete aday gösterilmek bizim için büyük şereftir."

Beş yıl önce göreve gelirken Denizli'yi Ege Bölgesi'nin vizyon kenti yapma sözünü verdiklerini, Denizli'nin şimdi parmakla gösterilen bir il haline geldiğini ifade eden Nihat Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizde un, şeker, yağ var. Usta da var. Geçen beş yıllık dönemde çıraklık ve kalfalığı geçtik. Vatandaşımızın bize artık ustalık belgesi vermesine talibiz."

Gelecek beş yıllık dönemde hazırlanan 77 projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, sözlerine şöyle devam etti: "Belediye olarak tüm teşkilat ve organlarımızla şehrin sorunlarını algılayıp, çözümü için gerekli projeleri hazırladık. Bir yandan sorunları çözerken bir yandan 77 projeyi hazırladık. Bu sözümüz de tutulacak."

Ulaşımdan su ve alt yapıya, kültür, sanat ve eğitimden kentsel dönüşüme kadar hazırlanan 77 projeyi tek tek anlatan Zeybekci, hafif raylı sistem projesinin hazırlandığını ve yeni araçlarla bu ulaşım ağının hayata geçirileceğini ifade etti. Şehirlerarası otobüs terminalinin aynı yerinde kalacağını ama mevcut yerin altına 40 bin metrekare otopark yapılarak tekrar inşa edileceğini anlatan Zeybekci, Denizli'yi 5 yıllık süre içinde dünya kenti haline getireceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 16:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?