3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Ziraat odaları toplandı

Denizli Ziraat Odası'nın koordinatörlüğünde düzenlenen Denizli Ziraat Odaları Aylık İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Denizli Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde yapıldı.

Bağbaşı Mahallesinden bulunan Türkiye İstatistik Kurumu Denizli Bölge Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen toplantıya, TÜİK Denizli Bölge Müdürü Murat Tuncel, TÜİK Denizli Şube Müdürü Cengiz Çeman, TÜİK Denizli İdari Mali İşler Şube Başkanı ve Tarım ve Çevre İstatistikleri Takım Sorumlusu İlhan Tarlacı, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, İlçe Ziraat Odaları Başkanları ile Ziraat Odaları Genel Sekreterleri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürü Murat Tuncel, toplantıya ev sahipliği yapmaktaki amaçlarının Denizli çiftçisinin TÜİK'ten beklentilerini öğrenmek olduğunu belirterek, "Tarım, toprak, orman ve doğal kaynaklarımız konusunda kurum olarak yürüttüğümüz çalışmalar hakkında bilgi vermek ve özellikle tarım konusunda yapışacak çalışmalarda görüş almak için bu toplantıya ev sahipliği yapıyoruz. Bizim ülke olarak doğal kaynaklarımızı, tarım alanlarımızı, ormanlarımızı ve su kaynaklarımızın bugünkü durumunu ortaya koyarak bu varlıklarımızı korumamız gerekiyor" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aktaran TÜİK Denizli İdari Mali İşler Şube Başkanı ve Tarım ve Çevre İstatistikleri Takım Sorumlusu İlhan Tarlacı, "Denizlili çiftçilerimizden, kurumumuz tarafından yapılan veri toplama çalışmalarına destek olmalarını ve doğru bilgi vermelerini istiyoruz. Denizli'de kurum olarak, uydu fotoğrafları, toprak ve adres bilgileri, bina kayıtları, makine ve taşıt kayıtları ile tarımsal ve sulama konularında veri toplama çalışmaları yürütüyoruz. Ülkemizde tarım konusunda sağlıklı bilgilere sahip olabilmek için bir an önce Tarım Bilgi Sistemi Hayata geçirilmeli" ifadelerini kullandı.

Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici de yaptığı konuşmada, "Çiftçi kayıt sistemini ziraat odaları yürütüyordu. Ancak hükümet, bu yetkiyi Tarım İl Müdürlükleri'ne verdi. Çiftçi Kayıt sistemini bizim elimizden çıktıktan sonra geçen süreçte sağlıklı bilgiye sahip değiliz. Ama Anayasa Mahkemesi Çiftçi kayıt sistemini Ziraat Odalarının elinden alan yasayı iptal edince bu yetki yeniden bize verildi. Bundan böyle çiftçi kayıt sistemini yeniden ziraat odaları tutacak. Bizde eskiden olduğu gibi çiftçilerimiz hakkında sağlıklı bilgilere sahip olabileceğiz" diye konuştu.

Gemici, toplantıya ev sahipliği yapan TÜİK yetkililerine teşekkür etti ve kurumun yapacağı çalışmalar konusunda her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 19:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?