3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Ziraat'ten DTO üyelerine kredi imkanı

Denizli Ticaret Odası (DTO) ile Ziraat Bankası arasında DTO üyelerine yönelik destek kredisi protokolü imzalandı.

DTO'da düzenlenen protokol törenine DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Ziraat Bankası Denizli Bölge Başkanı Necmi Demir, oda ve banka yetkilileri katıldı. İmza protokol töreninde konuşan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, devam eden ekonomik kriz nedeniyle, özellikle finans sıkıntısı yaşayan işletmeler için destek sağlamak amacıyla oda üyelerine kaynak temin edilmesi yönündeki çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Yapılan görüşmeler sonunda Ziraat Bankası ile kredi paketi konusunda anlaşmaya varıldığını belirten Necdet Özer, "Bu paketten sadece DTO üyeleri yararlanabilecek. Biz üyelerimizin finans yönünden sıkıntıda olduklarının farkındayız. Üye sayımızın büyüklüğü yönünde üyelerimizin bu sıkıntılarını giderme adına çeşitli görüşmeler yaptık. Bu görüşmeler sonucunda odamızın finans firikimini anlaşma yaptığımız bankadara bulundurarak, hem odamızın, hem de üyelerimizin menfaatlerini ön planda tutarak bu anlaşmayı yaptık" dedi.

Özer, ilk etapta bankanın finans desteğini de alarak, toplam 14 milyon TL'yi üyelerin hizmetine sunduklarını, bu paketin akabinde ikili görüşmeler sonucunda kaynağın artırılmasının da gündeme geleceğini söyledi.

Ziraat Bankası Denizli Bölge Başkanı Necmi Demir de, düne kadar Ziraat Bankası'nın bir çiftçi bankası olarak bilindiğini ancak böyle olmadığını belirterek, "Bugün Ziraat Bankası herkesin sorununu çözen, ihtiyacını karşılayan bir banka durumundadır" diye konuştu.  Yapılan konuşmaların ardından kredi protokolü DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer ve Ziraat Bankası Denizli Bölge Başkanı Necmi Demir tarafından imzalandı.

Kredi kullanmak isteyenlerin DTO üyesi olması, aynı iş kolunda en az bir yıldır faaliyette olması ve hakkında herhangi bir kurum nezdinde olumsuzluk olmaması şartlarını taşıması gerektiği belirtilirken, sabit taksitli kredilerde vadenin en fazla 12 ay olacağı kaydedildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 14:05:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?