6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Zolan fesleğen dağıttı

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Fesleğen Mahallesi'nde vatandaşlara baharın müjdecisi fesleğen dağıttı. 7 bin adet ücretsiz fesleğenin dağıtıldığı mahallede balkonlardan sepet uzatarak kendisinden fesleğen isteyenleri de boş çevirmeyen Başkan Zolan, "Artık bu mahallede her evde fesleğenler açacak" dedi.

Denizli Belediyesi, Denizli'nin en köklü mahallelerinden biri olan Fesleğen Mahallesi'nde 7 bin adet ücretsiz fesleğen dağıttı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ın da katıldığı fesleğen dağıtım programı renkli görüntülere sahne oldu. Mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği Başkan Zolan, karşılaştığı vatandaşlarla kısa süreli olsa da sohbet etti.

Balkonlardan sepet uzatarak kendisinden fesleğen isteyenleri de boş çevirmeyen Başkan Zolan, özellikle çocuklardan dağıtılan fesleğenlere iyi bakmalarını ve her gün sulamalarını istedi.

Mahalleye ismini veren bu güzel bitkinin baharı simgeleyen bir çiçek olduğunu belirten Osman Zolan, "Fesleğenin, haşarat kovucu özelliğinin yanında ferahlatıcı özelliği de bulunuyor. Denizli'nin köklü mahallelerinden biri olan Fesleğen Mahallesi'ne fesleğen yakışır dedik ve böylesine bir organizasyon gerçekleştirdik. Artık bu mahallede her evde fesleğenler açacak. Biz de bütün renkleriyle tabiatın güzelliklerini hatırlatmak ve bahar sevincine ortak olmak için halkımıza fesleğen hediye ediyoruz. Son bir hafta içinde toplam 15 bin adet fesleğen dağıttık. Vatandaşların ilgisi ise bizi bir hayli mutlu etti" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2012 Perşembe 18:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?