7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Zolan'dan kutlama mesajı

ZOLAN'DAN KUTLAMA MESAJI

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, bugün yaşadığımız günlerin değerini anlamak için 19 Mayıs'ları unutmamak gerektiğini belirtti.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Osman Zolan 19 Mayıs'ın Türk Milleti için sonsuzluğa uzanan süreçte önemli bir dönüm noktası olmanın çok daha ötesinde anlam taşıdığını bildirdi. Mesajında dünyanın güçlü ordularına karşı bağımsızlığını kazanan Türk Milleti'nin tarihinde çok anlamlı günler olduğunu belirten Başkan Zolan, "Bugün yaşadığımız günlerin değerini anlamak için 19 Mayıs'ları unutmamamız gerekir. Dünya çapında Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lider çıkartan bu toplum, çeşitli güçlük, zorluk ve badireler atlatarak bugünlere gelmiştir. Bir ülke düşününki her şeyine el konmuş, orduları dağıtılmış ve ölüm fermanı anlamına gelen bir anlaşma imzalamış. İşte öylesine bir durumda dahi büyük milletimiz bağrından ulu bir insan olan Mustafa Kemal'i çıkararak, kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun'a uğurladı. Kahraman ordumuzun gözü pek bir subayı olan, Mustafa Kemal Atatürk tüm imkânsızlıklara rağmen Samsun'a ulaşarak çağdaş bağımsız ve demokratik bir devletin kurtuluş meşalesini yaktı. O meşalenin ışığı çok kısa zamanda Anadolu'yu aydınlattı yeni bir devletin temellerinin atılmasına vesile oldu" ifadelerini yer verdi.

Başkan Zolan, Türk ulusu için büyük anlam ifade eden bugünün Gençlik ve Spor Bayramı olarak gençlere armağan edildiğini kaydederek mesajında şu sözlere yer verdi:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün kurduğu bu muhteşem Türkiye Cumhuriyeti eseri, sizlerin ellerinde şekil bulacaktır. Bu nedenle, siz gençlerin akıl, bilim ve teknolojiyle donanarak ülkemizi aydınlık yarınlara taşımanız gerekmektedir. Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nızı kutluyor, bir kez daha 19 Mayıs'ları unutmamanızı istiyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2011 Çarşamba 16:32:04
Güncelleme :18 Mayıs 2011 Çarşamba 17:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?