3
Mayıs
2024
Cuma
KADIN

Kadın Filmleri Şenliği sonuç bildirgesi açıklandı

Denizli Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Denizli Kadın Platformu'nun Filmmor Kadın Kooperatifi iş birliğiyle Denizli'de gerçekleştirdiği ve 3 gün süren Kadın Filmleri Şenliği ile ilgili sonuç bildirgesi açıklandı.

Denizli Kadın Platformu tarafından yazılı olarak açıklanan sonuç bildirgesinde, etkinliliğin geniş bir katılımla yapıldığı ve amacına ulaştığı kaydedildi. Etkinlik sırasında kadın yönetmenlerin çektiği kadın sorunlarını ele alan filmlerin izlendiği, söyleşilerin yapıldığı ve Denizlili kadın ressamların eserlerinin sergilendiği belirtilen sonuç bildirgesinde, "Bu etkinliği düzenlemekteki amacımız, Kadına Karşı Şiddeti Önleme Yılı çerçevesinde yıllardır süren çalışan ve çabalarımızın daha fazla kitlelere ulaşması ve görsel anlamda dikkat çekip ses getirmesi ve kadın dayanışmasını ortaya koymasıydı. Gördük ki, kadınlar birbirlerine önyargısız yaklaştıklarında ve ortak bir hedefe ulaşmayı amaçladıklarında önlerine çıkan her türlü engeli aşıyor ve başarılı oluyorlar" denildi.

Kadınlar olarak etkinlik süresince, her koşulda ayakta durmanın ve direnmenin yollarını aramak, sorunları paylaşarak ortak bir dil geliştirip, çözüm bulmayı hedefledikleri belirtilen açıklamada, "Kız çocuklarının ve kadınların mutlaka okutulup, eğitilmelerinin ve meslek sahibi olabilmelerinin, toplumun kalkınması için şart olduğunun altını çizdik.

Dinleri, dilleri, ırkları ayrı olsa da sorunları bir olan kadınları, acılarına, uğradıkları haksızlıklara, en önemlisi de yaşamlarının her alanında maruz kaldıkları şiddete dikkat çekmek istedik. Kadının daha duyarlı olduğunu, sevmeyi, sevilmeyi, saygı duyulmayı, hak ettiğini, çevrenini kayıtsızlığına isyan ettiğini, işkenceye, savaşa, yoksulluğa ve cinayetlere tepkisini dile getirdik. Denizli Kadın Platformu olarak şiddete karşı acilen önlem alınmasını istiyoruz" denildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 15:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?