3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Durmuş Ali-Nazife Çoban


Denizli’de Durmuş Ali-Nazife Çoban çifti 600 milyar liraya lise yaptırıyor.

Denizli’nin Bahçelievler semtinde yıllardır eksikliği hissedilen lisenin yapımı için kolları sıvayan Durmuş Ali ve Nazife Çoban çifti, 4 kızı ve damatları ile birlikte valilikte düzenlenen protokol törenine katıldı. Göreve başladığı ilk gün Durmuş Ali Çoban’ın yaptırdığı cami açılışına katıldığını belirten Vali Yusuf Ziya Göksu, hayırsever Durmuş Ali Çoban’dan okul sözü aldığını ve 6 yıl aradan sonra hayallerinin gerçek olduğunu belirtti.

Vali Göksu, "Benim için çok anlamlı bir protokol. Bugünü hiç unutmayacağım. Türkiye’de hayırseverlerimiz sayesinde ilimiz eğitim konusunda bir yerlere geldi" dedi.

Göreve başladığı günden bu yana eğitim konusunda Denizli’nin çok iyi bir konuma geldiğini kaydeden Vali Göksu, "Eğitimde şu ana kadar 90. protokolümü imzalıyorum ve çok mutluyum. Türkiye’de hayırseverlerimiz sayesinde örnek bir il haline geldik" diye konuştu.

Lise yaptırmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu belirten Durmuş Ali Çoban ise hayellerini geç de olsa gerçekleştirdiğini belirterek "50 yıldır çalışıyorum ve biriktirdiğim ilk parayla cami yaptırdım. Şimdi de lise yaptırmak nasip oldu. 4 kızımın ardından bin 500 çocuğum olacak" dedi.

2002-2003 eğitim öğretim yılında hizmete girecek olan okulun protokolü sanayici Durmuş Ali Çoban başta olmak üzere Vali Yusuf Ziya Göksu ve Milli Eğitim Müdürü Turan Kiriş tarafından imzalandı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar