3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Zehra-Nihat Moralıoğlu


Denizli merkeze bağlı Kayhan Beldesi’nde hayırsever Zehra ve Nihat Moralıoğlu tarafından yaptırılan Zehra-Nihat Moralıoğlu İlköğretim Okulu törenle hizmete açıldı.

2003-2004 eğitim-öğretim yılında hizmete giren Zehra-Nihat Moralıoğlu İlköğretim Okulu’nun daha önce yapılamayan resmi açılış töreni bugün Vali Gazi Şimşek, Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, okulu yaptıran hayırseverler Zehra ve Nihat Moralıoğlu çifti, anneleri Nezahat Moralıoğlu ile Sevim Başsorgun, okul müdürü Süleyman Parlak, öğrenciler, öğretmenler ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımı ile gerçekleştirildi. Vali Gazi Şimşek, okulun açılış kurdelasını Sevim Başsorgun’a kestirdi. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Duygulu anların yaşandığı törende Zehra Moralıoğlu’nun annesi Sevim Başsorgun gözyaşlarına hakim olamadı.


Törende bir konuşma yapan hayırsever Zehra Moralıoğlu, "Çocukluk hayalimi gerçekleştirdim. Önce okul yaptırmak sonra öğretmen olmak istedim. Bu çok güzel bir duygu. Bu güzel okulda çok büyük bilim adamları yetişmesi dileğimdir" dedi. Eşi Nihat Moralıoğlu da, "Toplumun gelişmesi eğitimden geçiyor. Bu yüzden eğitime destek vereceğim. Söz veriyorum" dedi.
Vali Gazi Şimşek ise "Eğitime Yüzde Yüz Destek" kampanyasının devam ettiğini belirterek, "İddiamız muasır medeniyeti yakalamak. Ancak nutuklar çekerek, hamasi işler yaparak muasır medeniyet yakalanmaz. Bu hayırseverler mutluluğu yaşattılar, ama devamı gerekir" diye konuştu.

Daha sonra Vali Gazi Şimşek, hayırsever Zehra ve Nihat Moralıoğlu’na plaket verdi. Vali Gazi Şimşek sınıfları gezerken, Moralıoğlu ailesi ile sıralara oturarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Davetliler ayrıca, okulda açılan sergiyi de gezdiler.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar