8
Mayıs
2024
Çarşamba
EMLAK-KONUT

934 konut sahiplerini buluyor

Konak Uzundere mevkiinde, 23. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları kapsamında inşa edilen Oyunlar Köyü'ndeki konutlar sahiplerini buluyor. 934 konut sahibi, 15 Nisan 2006 Cumartesi günü Kültürpark İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi'nde çekilecek kurayla evlerine kavuşacak.

UNIVERSIADE'ye katılan sporcu, antrenör, teknik heyet ve hakemlere ev sahipliği yapan Oyunlar Köyü'ndeki konutlar gerçek sahiplerini buluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Oyunlar Köyü, teras evler şeklinde inşa edildi. Merkeze 10 dakika uzaklıktaki çevre yoluyla bağlantılı Oyunlar Köyü konutları, otoparkları, merkezi ısıtma sistemi, alışveriş merkezi spor alanları, sosyal tesisleri, ağaçlandırma sahası ve çiçeklendirme teraslarıyla konut sahiplerine modern kent yaşamı olanakları sunuyor. İçindeki eşyalar boşaltılıp, kullanımdan doğan hasarların tespiti yapıldıktan sonra Aralık 2005 tarihinde UNIVERSIADE Düzenleme Kurulu tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teslimi yapılan konutların kura çekimi, 15 Nisan 2006 Cumartesi günü Kültürpark İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacak. Noter huzurundaki kura çekimleri A ve B konut tipi üyeleri için 09.00-11.00, C ve D konut tipi üyeler için 11.00-12.30, E ve F konut tipi üyeler için 12.30-13.30 saatleri arasında yapılacak. Sırası geldiğinde hazır olan üyeler, kuralarını kendileri çekebilecekleri gibi, yine sırası geldiğinde hazır olmak kaydıyla noter tasdikli bir vekaletnameyle yetkilendireceği vekili aracılığıyla da kura çekimine katılabilecek. Sırası geldiği halde hazır olmayan hak sahiplerinin kuraları ise, noter görevlisi tarafından çekilecek ve işlemler belirtilen saatler arasında tamamlanacak.

Üyeler, kura çekiminin ardından konutlarının hangi blokta olduğunu görebilecek. Oyunlar Köyü'ndeki konutlar, 31 Mart 2006 tarihi itibariyle borcu olmayan üyelere tutanak karşılığı 20 Nisan 2006 tarihinden itibaren sırayla teslim edilecek. Toplam 934 konutun teslimatı, 18 Mayıs tarihine kadar belirlenen takvim dahilinde devam edecek. Teslimat ise ancak mal sahibine veya noterden onaylı vekiline yapılacak. Mazereti nedeniyle programa uyamayan daire sahiplerinin teslimatı da, diğer teslimatların aksamaması için 18 Mayıs'tan sonra yapılacak. Konutları teslim edilen üyeler, apartman veya blok yönetimi oluşturabilmeleri için 20 Nisan tarihinden itibaren bloklarında ikamet eden komşularının listelerini Oyunlar Köyü'nde bulunan Ege Şehir Planlaması Şantiyesi'nden alabilecek.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 12:04:32
Güncelleme :3 Haziran 2006 Cumartesi 16:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?