9
Mayıs
2024
Perşembe
EMLAK-KONUT

Dikili'de kiralık arazi

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı İzmir Dikili'deki 417 bin 336 metrekarelik araziyi tarımsal faaliyetlerde kullanılması amacıyla 29 yıllığına yatırımcılara tahsis edecek.
İsmetpaşa Mahallesi Kaynarca Mevkii'ndeki arazinin toprak bünyesi ağır killi, taban suyu yüksek. Tuzluluk ve drenaj problemi bulunmuyor. Arazi içerisinde yer yer bataklık alanlar mevcut. Tuza dayanıklı sazlık bitkilerle örtülü. Arazi üzerinde jeotermal kuyular bulunuyor. Arazi İzmir – Çanakkale Devlet Karayolu kenarında. Etrafında sazlık ve bataklık alanlar ve sera yer alıyor.
İhaleye katılacaklar arazi üzerinde tarımsal üretime yönelik proje sunacak. Sunulan proje öngörülen tarımsal üretimin gerektirmesi halinde imar, ihya ve ıslah çalışmalarını da kapsayacak.
Başvurular 9 Mart mesai bitimine kadar Ankara Lodumlu Eskişehir yolu 9. kilometredeki Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü 'ne yapılabilecek.
Mehmet Bircan
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 22:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
salih demir IP: 88.251.136.xxx Tarih : 17.01.2008 10:08:18

ben yalova altınova doğumlu emekliyim.her nekadar köyde büyümedimsede emeklilikten sonra hep istediğim modern ziraat yapmaktı.uzun zamandan beri uzun yıllar kullanacağım kiralık arazi aramaktayım vede çok pahalı olmaması gerekir tabi.her türlü meyve ağacı yetiştirebileceğim türden olmalı.tamamen doğal hiç ilaç kullanmadan sunni gübre kullanmadan modern ve sağlığa uygun olsun istiyorum.zira yurt dışında bosna hersekte gördüğüm vede tecrübe kazandığm gibi uygulamak istiyorum.devletin birsürü boş arazileri var ama yolu yordamı nedir bilmiyorum.ben inanıyorum ki bizler avrupalıdan daha iyi yaparız.bana sizlerin yardımcı olacağınızı umar şimdiden sağlıklı günler dilerim.saygılarımla sadih demir