8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

"İzmir'de kuş gribi yok"

Doğubeyazıt'ta bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kuş gribi vakasının ardından İzmir'de de önlemler artırıldı. İzmir İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, il genelinde üst düzeyde önlem aldıklarını ve şu ana kadar kuş gribi vakasına rastlanmadığını açıkladı.

İzmir İl Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü, yaşanan kuş gribi vakaları üzerine alarma geçti. Özellikle kanatlı hayvan üreticilerinin bulunduğu bölgelerde denetimlerini artıran ekipler, her türlü ihbarı değerlendiriyor. Kontrol görevlileri için 100 maske, 100 eldiven ve 50 tulum alınarak yaşanacak herhangi bir vakada kullanılmak üzere bekletiliyor.

Gerektiğinde bu sayının daha da artırılacağı belirtildi. Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde görülen kuş gribi vakasından bu yana 29 tane ölmüş kanatlı hayvan numunesinin incelendiğini ve yapılan tetkikler sonucunda negatif sonuca ulaşıldığı, korkulacak bir durumun olmadığı bildirildi. Ayrıca İzmir il sınırlarında bulunan 900'e yakın kanatlı hayvan çiftliğinin sürekli denetlendiği ve çiftliklerde her türlü bulaşıcı hastalığa karşı gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi. İşletmelerde kanatlı hayvanlarla teması olan çalışanların grip aşısının daha önce tedbir olarak yaptırıldığı öğrenildi.

Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri, İzmir'deki göçmen kuşların tek uğrak yeri olan Çiğli'deki İzmir Kuş Cenneti'ni de sürekli kontrol ve denetim altında tuttuklarını belirterek, şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlanmadığını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2006 Perşembe 16:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?