4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

1298 işçiyle uzlaşmaya varıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZULAŞ A.Ş'de bin 298 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşmaya varıldı.

İZULAŞ'ta işçilerle bayramlaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir süredir devam etmekte olan toplu sözleşme görüşmelerinin olumlu sonuçlandığını açıklayarak, "Belediye şirketleri arasında çalışanların ücret skalasının en iyi durumda olduğu İZULAŞ A.Ş'de şirketin durumu, çalışanların performansı ve ülke şartları göz önünde tutularak çalışanlarımızın ücretlerinde 3 yılı kapsayacak şekilde bir iyileştirme gerçekleştirdik" dedi.

Başkan Kocaoğlu, görüşmelerde her iki tarafın da olumlu ve yapıcı davrandığını ifade ederek, "Görüşmelerde her iki taraf da özverili davrandı ve uzlaşmaya vardık. İZULAŞ'ta görev yapan ulaşım emekçilerimizin huzurlu bir bayram geçirmesi ve ardından huzurlu bir ortamda hizmet üretmeleri için devam etmekte olan toplu sözleşme görüşmelerinde bugün son noktayı koyduk. Olumlu ve yapıcı yaklaşımları nedeniyle sendikacı arkadaşlarımız ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Görüşmeler sonucunda yapılan anlaşmaya göre İZULAŞ'ta çalışan işçilerin 1 Ocak 2006 tarihinden geçerli olacak şekilde ilk 6 ay için alacakları ücretler gruplara göre şu şekilde belirlendi:

"778 milyon TL alan 833 milyon TL, 810 milyon TL alan 867 milyon TL, 888 milyon TL alan 932 milyon TL, 895 milyon TL alan 939 milyon TL, 900 milyon TL alan 938 milyon TL, 936 milyon TL alan 968 milyon TL."

3 yılı kapsayacak şekilde yapılan sözleşmenin 2. ve 3. yıllarındaki zam oranları ise enflasyonun üzerinde olacak şekilde belirlendi.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 18:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?