4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

150 bin fidan dağıtılacak

Vatandaşların vefat eden yakınlarını kolaylıkla ziyaret edebilmeleri için mezarlıklara ek otobüs seferleri düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, metropol alandaki 12 mezarlıkta ücretsiz ağaç fidanı ve bitki de dağıtacak.

Arife ve bayramın birinci günü mezarlıkları ziyaret eden İzmirlilere 150 bin fidan ve bitki dağıtacak olan Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, talebe göre bu sayıyı arttıracak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bayramlar, sevgi tohumlarının atıldığı, küslüklerin ortadan kaldırıldığı, dayanışmanın güçlendirildiği günlerdir. Ramazan Bayramı'nın da tüm ulusumuz tarafından bu anlayış çerçevesinde kutlanıp yaşanacağından hiç kuşkum yok. Bu duygularla, İzmirlilerin, tüm yurttaşlarımızın ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlar, esenlik, sağlık ve mutluluklar dilerim" dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak İzmirlilerin rahat ve huzur içinde bir bayram geçirmeleri için gerekli önlemleri aldıklarını, hizmete yönelik tüm belediye birimlerinin bayram süresince de görev başında olacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, "İzmirlilerin bayram süresince vefat eden yakınlarını rahatça ziyaret edebilmeleri için mezarlıklara çeşitli semtlerden otobüs seferleri düzenleyeceğiz. Ayrıca, 12 mezarlığımızda hemşehrilerimize ağaç ve bitki fidanı dağıtacağız. Böylece, bayram vesilesiyle evlerimizin, kentimizin biraz daha yeşillenmesine hep birlikte katkı sağlamış olacağız" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ağaç fidanı ve bitki dağıtımını Örnekköy, Yeni Buca, Doğançay, Kokluca, Paşaköprü, Gaziemir, Bornova, Hacılarkırı, Çiğli, Yukarı Narlıdere, Balçova ve Güzelbahçe mezarlıklarında gerçekleştirecek.

Buralarda kamyonlar üzerinde birer "bahçe market" kurulacak. Her kamyonda kolay yetişebilen, bakımı zor olmayan farklı türlerde ve dağıtımı yapılan bölgenin hava koşullarına uygun ağaç fidanı ve bitki türleri bulunacak.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 12:27:21
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 15:29:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?