4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Başkan Kocaoğlu'ndan diplomatlara ziyaret

Göreve yeni başlayan Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Yves Brodeur ile Yunanistan'ın İzmir Konsolosu Geoges Katapodis, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkan Kocaoğlu, Kanada Büyükelçisi Brodeur'un Ege Bölgesi'ni tanımak ve işadamlarıyla işbirliğini arttırmak için İzmir'e geldiğini bildirdi. Türkiye ile Kanada arasındaki ikili ekonomik ilişkilerin gelişmesi, işadamlarının karşılıklı işbirliğinin sağlanması için geçen yıl İzmir'de bir toplantı yapıldığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, bu yıl da benzer bir toplantının yapılmasının planlandığını açıkladı.

Büyükelçi Yves Brodeur'da konuşmasında, 11-21 Ağustos 2005 tarihleri arasında İzmir'de yapılan Dünya Üniversite Yaz Spor Oyunları'na (Universiade 2005) Kanada'nın büyük bir heyetle katıldığını, oyunlarda 320 sporcunun mücadele ettiğini ve bu sporcuların Kanada'da Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı yaptığını ifade etti. Universiade 2005'in Türkiye'nin en büyük tanıtımlarından biri olduğunu belirten Brodeur, Türkiye'nin özellikle tarihi açıdan çok zengin bir ülke olduğunu, bu zenginliğin tanıtılması gerektiğini kaydetti.

Başkan Kocaoğlu da, Türkiye'nin her bölgesinin tarihi açıdan çok zengin olduğunu, bölgenin zenginliklerinin tanıtımı için kendilerine verilecek her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduklarını, Türkiye'ye ve Ege Bölgesi'ne gelen Kanadalılar'ın ülkelerine giderken buradan memnuniyetle ayrılacaklarına inandığını söyledi.

Yunanistan'ın yeni Konsolosu Geoges Katapodis ise, İzmir'de göreve çok kısa bir süre önce başladığını ve gördüğü misafirperverlikten çok etkilendiğini belirtti. Önümüzdeki günlerde iki ülke arasındaki işbirliğinin arttırılması olanaklarını araştıracaklarını kaydeden Katapodis, Türkiye'de ilk kez bir resmi görevde bulunduğu için kısa bir uyum süresine ihtiyacı duyduğunu, bundan sonra İzmirliler'le sık sık bir araya geleceğini açıkladı. Katapodis, Başkan Aziz Kocaoğlu ile de iki ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla her türlü işbirliği için fırsat buldukça bir araya geleceklerinin altını çizdi.

Başkan Kocaoğlu ise, Türkiye ile Yunanistan arasındaki sıcak ilişkilerin son 3 yılda tırmandığını, iki ülke arasında sosyal, kültürel, siyasi ve ekonomik işbirliğinin arttırılması gerektiğini söyledi. 3 Ekim'den sonra AB sürecinde Türkiye'nin en büyük destekçilerinden birinin Yunanistan olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, "Türkiye'nin AB'ye girme sürecinde en büyük destekçisinin komşusu olması büyük bir anlam ifade ediyor. Sayın konsolosla birlikte projeler üreterek çalışmalar yapacağımıza inanıyor, kendisine hoş geldiniz diyorum" dedi. Başkan Kocaoğlu ve konuk Konsolos Katapodis, ziyaret sonunda birbirlerine kitap hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 12:54:40
Güncelleme :18 Ekim 2005 Salı 11:38:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?