4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Baykal deprem bölgesinde

İzmir'in Güzelbahçe ve Seferihisar ilçelerinde depremde evleri hasar gören vatandaşları ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, bölgeye gerekli yardımların yapılmadığını savunarak, "Mecliste bunu gündeme getireceğiz. Hükümeti uyaracağız, görmesini sağlayacağız" dedi.

CHP lideri Deniz Baykal, Güzelbahçe İlçesi'ne bağlı Yelki Beldesi'nde depremlerde evleri hasar gören ve yaşadıkları korku nedeniyle geceyi arabalarında, sokaklarda geçiren vatandaşlarla görüşerek sorunlarını dinledi. Vatandaşların kendilerine yeterli ilginin gösterilmediğini, çadır ve benzeri yardımların gelmediğini ve zor durumda olduklarını belirtmesi üzerine Baykal, hükümeti ve vilayeti göreve çağıracaklarını söyledi.

Baykal, "İzmirliler çok ciddi hasar görmüşler, evlerinde barınamıyorlar, sokakta kaderlerine terk edilmişler. Olaya sahip çıkmak lazım. Olayın bir hasar tarafı var, bir de psikolojik tahribat tarafı var. Böyle bir manzara karşısında, olayın ciddiyetini anlatma ihtiyacı var. İzmirliler şikayet ediyorlar. Muhalefet partisi olarak bizim görevimiz bu şikayetleri ilgili yerlere iletmektir. Bütün Türkiye, İzmirlilerin durumuyla yakından ilgileniyor. Burada herkesin yüreği ağzında, somut yardımların yapılmadığını görüyoruz. Mecliste arkadaşlarımız bunu gündeme getirecek. Hükümeti uyaracağız, görmesini sağlayacağız" dedi.

İzmir'de deprem olurken Başbakan Erdoğan ve hükümet yetkililerinin Pakistan'da bulunduğunun, İzmir'e yeterli ilginin gösterilmediğinin ifade edilmesi üzerine Baykal, "Zor durumda olan herkese yardım bizim görevimizdir. Pakistan'daki depreme duyarlı olurken İzmir'deki depremi de unutmayacağız" diyerek üstü kapalı eleştiri getirdi.

Yelki Beldesi'nden Seferihisar İlçesi'ne geçen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, burada evleri hasar gören ve çadırlarda yaşayan vatandaşları ziyaret etti. Seferihisar Belediye Başkanı Hamit Nişancı'dan bilgi alan Baykal, Seferihisar ve Urla ilçelerinin yerel ölçekte depremsellik açısından ele alınması gerektiğinin altını çizdi. Seferihisar'da da vatandaşları dinleyen Baykal, "Merak etmeyin gereken yapılacak. Bütün Türkiye ilgileniyor. Belediye başkanları ilgileniyor. İnşallah toparlanacak" diye konuştu.

56 yaşındaki 4 çocuk annesi Cevher Turgut isimli kadın, Emre Kooperatifi Sitesi'nin hasar gördüğünü, evine giremediğini belirterek, "Daha borcunu ödemedik. Şimdi taksitlerini ödüyoruz. Taksitler bitmeden evimiz bu hale geldi. Sokakta kaldık biz ne yapacağız" diyerek Baykal'a dert yandı. Baykal da, Turgut'a üzülmemesini tavsiye ederek, bayındırlık raporunun acil olarak hazırlanmasının ardından gerekenin yapılacağını ifade etti.

Çadırda kalan 80 yaşındaki Sıdıka Kütük'ü de ziyaret eden Baykal, yaşlı kadınla bir süre sohbet etti. Seferihisar ilçe merkezinde dolaşarak vatandaşlara geçmiş olsun diyen Baykal, bir vatandaşın "Sayın genel başkan sizin bu dediğiniz geçmiş olsunu Başbakan demedi" şeklindeki sözü üzerine şunları söyledi:

"O demedi, bu demedi diye sakın bir kırgınlık içine girmeyin. Pakistan'da da deprem var oraya gitmiştir. Ben bunu herkes adına söylüyorum. Kırgınlığa, küskünlüğe sakın kendinizi kaptırmayın. Bütün Türkiye İzmir'le yatıyor, İzmir'le kalkıyor. Herkes sizinle beraber, sizin üzüntülerinizi paylaşıyor."

İnceleme ve ziyaretlerin ardından Seferihisar İlçesi'nden ayrılan Baykal, deprem bölgesindeki gezilerini ve ziyaretlerini Urla İlçesi'nde sürdürüyor.

.
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 15:53:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?