9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bayramda otobüsler ücretli

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, arife günü ve Kurban Bayramı süresince mezarlıklara ücretsiz otobüs seferlerinin yapılacağını ve fidan dağıtılacağını, ancak şehiriçi ulaşımın ücretli olacağını açıkladı.

İzmir Fen Lisesi'nde TÜBİTAK yarışmasında dereceye giren öğrencilerin madalya törenine katılan Başkan Kocaoğlu, tören çıkışında gazetecilerin bayramda otobüslerin ücretli olup almayacağı konusundaki sorularını yanıtladı. Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinin belli olduğunu belirten Kocaoğlu, "Sadece kabristana ücretsiz seferlerimiz var. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi kabristanlarda ücretsiz fidan da dağıtacağız. Ulaşımda ücretsiz bir uygulamamız yok. Biz ilke olarak da hiçbir şeyin bedelsiz verilmesinden yana değiliz. Zaten ücretsiz taşımacılık da yoktur. Buna sıcak bakmıyoruz" diye konuştu.

Belediye otobüs işletmesinin zaten zarar ettiğini de hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Bizim projelerimiz var. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi belli. Bayram 9 gün, ulaşımı ücretsiz finanse edecek yapımız yok" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 14:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?