4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

BIE Genel Sekreteri İzmir'de

Dünya Fuarı EXPO'yu 2015'te düzenlemek için aday olan İzmir'e gelen Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vincente Gonzales Loscertales, İzmir'e tam destek verdi.

İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden Loscertales, İzmir'in EXPO için çok uygun bir kent olduğunu vurguladı.

İlk olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu'nu, EXPO İzmir İcra Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve işadamları ile birlikte ziyaret eden Genel Sekreter Loscertales, İzmir'in EXPO 2015 adaylığına destek vererek, "Muhteşem bir geçmişi, kültürel çeşitliliği ve hoşgörü barındıran İzmir, EXPO için çok uygun bir kent" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu da, İzmir'in tüm dinamikleri ile EXPO'yu arzu ettiğini belirterek, belediye olarak da vizyonlarını, bu dünya fuarını da göz önüne alarak oluşturduklarını söyledi.

BIE Genel Sekreteri, Vincente Gonzales Loscertales, İzmir'in dünyada gizemli ve sihirli bir şehir olma özelliği olduğunu belirterek, "İzmir gibi muhteşem bir geçmişi olan, birçok kültürü ve hoşgörüşü barındıran bu şehir, EXPO için çok uygundur. EXPO'lar hem kültürleri buluşturmayı hem de düzenlendikleri şehirlerin sorunlarını çözmeyi öngören organizasyonlardır. İzmir'in EXPO'yu alması için gerekli iki unsur vardır. Bunlardan biri, yenilikçilik için istek-angajman ve girişimcilik ruhu; ikincisi ise muhteşem bir geçmiş ve çok kültürlülük" dedi.

BIE Genel Sekreteri Vincente Gonzales Loscertales'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Biraz zaman alıyor ama, uzlaşma sağlandıktan sonra da tüm kent projelerin gerçekleşmesi için seferber oluyor.

Bunun en son örneğini, bu yıl Ağustos ayında gerçekleştirdiğimiz UNIVERSIADE'da yaşadık. Tüm kent bu büyük organizasyonu sahiplendi ve büyük katılım gerçekleşti. Şimdi EXPO adaylığımız konusunda da başta başbakanımız, bakanlarımız, başkent bürokrasisi, tüm İzmir ve Ege halkı bizim yanımızda. Bu günden kolları sıvadık ve çok büyük bir istekle çalışmaya başladık" diye konuştu.

İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ı ziyaret eden Loscertales, İzmir'in dostu olarak ülkesine döneceğini ve kente gerekli her türlü yardımda bulunup, bilgi vereceğini ve öneride bulunacağını ifade etti. Loscertales, Türkiye'nin organizasyonların bir üyesi olduğunu ve Japonya'da Aichi kentinde Türk pavyonunun altın madalya aldığını belirterek, "EXPO son derece önemli bir organizasyondur ve yapıldıkları şehri dönüşüme uğratırlar bu yüzden çok çekicidirler" diye konuştu.

Vali Köksal ise İzmir'in Türkiye'nin batıya açılan penceresi olduğunu belirterek, "EXPO 2015'e aday olurken hükümetin de desteğini almıştır. İzmir'de yaşayan insanlar diğer kentlerden farklıdır; sıcak kanlı, hoşgörülüdürler" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 22:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?