4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Büyüşehir'den EXPO 2015 atağı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin birlerce yılın birikimiyle barışın, demokrasinin ve çağdaşlığın kenti olduğunu, ilklerin kenti İzmir'in çok büyük bir proje olan Expo 2015'e hazırlandığını ifade etti.

Başkan Kocaoğlu, dün İstanbul'da başlatılan tanıtım atağının ikincisinde, bugün İzmirli gazeteciler ile biraraya geldi ve gazeteci Nebil Özgentürk'ün "Güler yüzlü İzmir Şarkısı" belgeselini izledi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı İzmir Sivri ile çok sayıda gazete, televizyon ve ajans yöneticisinin katıldığı tanıtım toplantısının açılışında konuşan Başkan Kocaoğlu, İzmir'in kültür ve sanatı, yüreği ve bilinciyle yaşayanların, birlerce yılın birikimiyle barışın, demokrasinin ve çağdaşlığın kenti olduğunu dile getirerek, kenti sevmenin o kente emek vermekle olabileceğinin altını çizdi.

İzmir'in pek çok ilk adıma ev sahipliği yaptığını vurgulayan Kocaoğlu, İzmir'in büyük bir değişim ve gelişim içerisinde olduğunu, turizmden ticarete birçok alanda etkinlik yapmanın ve geliştirmenin, kentin öncelikle ulaşım sorunlarına çözüm getirmeyi zorunlu hale getirdiğini, Üçyol-Üçkuyular metro projesinin kentin doğu-batı aksını, Aliağa-Menderes projesinin ise kuzey-güney aksını çözümleyecek stratejik öneme sahip projeler olduğunu söyledi.

Tarih bilincinin, İzmir'in tarihsel çevresini koruyarak ve ona yaşamsallık kazandırarak sağlanabileceğini anlatan Başkanı Kocaoğlu, Kemeraltı-Agora-Kadifekale aksını içeren projeler zincirinin hem uygarlık tarihine sahip çıkma, hem de kent turizmine ve ticaretine canlılık kazandırma anlamına geldiğini vurguladı. Temiz ve yaşanabilir bir kent için çalıştıklarını, körfezin mavisini kentliyle yeniden buluşturmak ve onu korumak için yeni projeler hayata geçirdiklerini belirten Kocaoğlu, çevreye duyarlı doğal kaynakların kullanıldığı bir enerji politikasını benimseyerek jeotermal kaynaklar, hayvanların doğal yaşamı bulacağı yeni hayvanat bahçesi, kent ormanlarının hayata geçecek bazı projeler olduğunu savundu.

Aziz Kocaoğlu, ilklerin kenti İzmir'in gerek kent, gerekse de ülke adına çok büyük bir projenin eşiğinde olduğunu kaydederek, "Hazırladığımız bazı projeler ve yapılmakta olan çalışmalar bir anlamda bu büyük projenin hazırlığı olarak da değerlendirilebilir. İzmir EXPO 2015'e hazırlanmaktadır. Dünyanın en önemli düzenlemelerinden biri olan Expo, ekonomik bir platform olmasının yanında, başta turizm olmak üzere büyük bir gelir kaynağı ve ülke tanıtım olanağıdır.

Ülkemizin kalkınmasına, tanıtımına yardım edecek ve Türkiye'yi hak ettiği yere taşıyacaktır. İzmir, ulaşım, kentleşme, doğal çevre ve tarihsel zenginliği, mekansal olanaklar ve nitelikli insanlar içersinden Expo 2015'e hazırdır. İşte bu noktada 'kentler ona sahip çıkanlarındır' sözünü yinelemek istiyorum. Çalışmak, dayanışmak, el ele vermemiz gerekmektedir. İzmir için, Ege için, Türkiye için güzlerimizin birleştirmek zamanıdır. Her şey kentimiz içindir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 02:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?