8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Çanakkale Şehitleri için tırmandılar

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun organize ettiği "Çanakkale Şehitlerini Anma Zirvesi" Kaz Dağları tırmanışına 31 il 56 kulüpten 181 dağcı katıldı.

İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Muğla, Kütahya, Çanakkale, Bursa, Çankırı, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kayseri, Kilis, Konya, Mersin, Niğde, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Iğdır'dan gelen 181 dağcı, 18 Mart'ta Çanakkale'de düzenlenen anma törenlerindeki kortejde yerini aldı. Daha sonra Edremit Ayazma Köyü'nde sağanak yağış altında çadırlarını kuran dağcılar, geceyi burada geçirdi. Çanakkale şehitlerini anma zirvesine İzmir'den Dağcılık İl Temsilcisi Koray Büyükburç önderliğinde Doruk, Zirve, Marla, İDADİK, Dokuz Eylül Dağcılık Kulüpleri'nden toplam 25 kişi katıldı.

Dağcılık Federasyonu Balıkesir İl Temsilcisi Ferit Şeremetli rehberliğinde pazar günü saat 06.00'da tırmanışa başlayan dağcılar, yağmur, soğuk ve kar demeden Kaz Dağları'nın zirvesi olan Karataş'a ulaştı. Zorlu tırmanışta üç dağcı rahatsızlanarak geri dönmek zorunda kalırken, 178 dağcı zirvede Çanakkale şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca'nın da katıldığı tırmanışta karanlık çökmesine rağmen dağcıların dönmemesi ve telefonlara cevap vermemeleri ise bekleyenleri meraklandırdı. Dağcılar, 13.5 saat süren tırmanış ve zirveden sonra Kızılkeçili Köyü'ne indi. Saat 19.30'da köy meydanına gruplar halinde gelmeye başlayan dağcılar, yöre halkı tarafından alkışlarla karşılandı. Alaattin Karaca, zirvenin karlı ve buzlu olduğunu, büyük aksilik olmadan tüm dağcıların dönmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, katılanlara teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 14:40:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?