9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Çöp sorununa neşter

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni yasayla sınırlarına dahil olan ilçe ve beldelerdeki çöp depolama sorununu ortadan kaldırmak için transfer istasyonları kuruyor. Yerleri tespit edilen Urla ve Gümüldür çöp transfer istasyonları için proje çalışmaları yapılırken, bazı ilçe ve beldelerde çevre sağlığına uygun olmadığı için kapatılan çöp döküm sahalarının ise yeşil alana dönüştürüleceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyeleri Yasası kapsamında kendisine bağlanan ilçe ve beldelerin acil sorunlarını kısa sürede çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, çöp transfer istasyonları kurmak için de çalışmalarına hız verdi. Proje çalışmaları süren Gümüldür Çöp Transfer İstasyonu'na Gümüldür, Özdere, Ürkmez, Doğanbeyli; Urla Çöp Transfer İstasyonu'na ise Urla, Güzelbahçe, Seferihisar, Yelki ve Mordoğan'dan toplanan çöpler getirilecek. Projelerin hazırlanmasının ardından çıkılacak ihaleyle yapılacak transfer istasyonlarına getirilen çöpler, büyük TIR'larla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen depo alanına taşınacak. Ardından Kemalpaşa ve Türkelli'de de transfer istasyonu kurulması için çalışmalar yürütülüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni ilçe ve beldelerde çevre sağlığının korunması için çalışmalar yürütüldüğüne dikkat çekerek, "Yıllardır düzenli bir depolama sahası olmayan ilçelerimizi, yapacağımız transfer istasyonlarıyla bu sorundan kurtaracağız. Bazı ilçe ve beldelerimizin sağlıklı olmayan ve çevreye büyük zarar veren çöp döküm sahalarını kapattık. Bu yerleşim birimlerinin çöpleri transfer istasyonlarımıza getirilerek bizim depo alanımıza taşınıyor. Yeni yapılacak transfer istasyonlarımızın tamamlanmasının ardından diğer ilçe ve beldelerimiz de bu sorundan kurtulacak" dedi.

Başkan Kocaoğlu, ilçe ve beldelerde kapatılan çöp döküm alanlarının yeşil alan olarak düzenleneceğini belirterek, "Böylece bu alanlardaki önemli bir çevre sorunu da ortadan kaldırılmış olacak" diye konuştu.

Bu arada, Ayrancılar, Yazıbaşı, Pancar, Urla, Yelki ve Menemen'in kullandığı çöp döküm sahaları çevre sağlığı açısından uygun olmadığı için kapatıldı. Bu yerleşim birimlerinden toplanan çöplerin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen depo alanına yönlendirilmesi sağlandı.

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 13:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?