8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Dar gelirliye odun yardımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli ailelerin yakacak ihtiyacını karşılamak için geçtiğimiz yıl başlattığı dayanışma çalışmasını bu yıl da sürdürdü. Kent genelinde budanan ağaçlardan elde edilen odunlar fakirlere dağıtıldı. Dağıtılan yakacak yardımının 150 aileye ulaştığı açıklandı.

Daha yeşil bir İzmir için uygun olan her alanda kent korulukları, ormanlar oluşturmak amacıyla kolları sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yılda 20 binin üzerinde ağaç dikimi gerçekleştirdi. Öte yandan, kent genelindeki yeşil alanların da bakımı yapılırken, ağaçların budanan dalları değerlendirilerek vatandaşa yakacak olarak veriliyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kış süresince bin aileye ulaşmak istediklerini belirterek, "Olanaklarımız ölçüsünde elimizdeki imkanları değerlendirerek vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın yakacak giderlerine katkı koymak ve soğuk kış aylarını aileleriyle birlikte rahat bir şekilde geçirmesini sağlamak" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da kış sezonu ağaç budama çalışmalarına başladı. Budanan ağaçlar, Aralık ayından itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tespit edilen dar gelirli ailelerin evlerine dağıtılıyor.

.
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2006 Cuma 10:51:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?