8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Dünya çocukları Karşıyaka Çocuk Şenliği'nde buluştu

Karşıyaka Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen 14. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği coşkuyla devam ediyor.

Şenliğe bu yıl Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, KKTC, Litvanya, Makedonya, Moldova, Polonya, Rusya, Ukrayna katılırken, Sakha Cumhuriyeti ve Slovakya şenliğe ilk kez katılarak renk kattı. Türkiye'den ise, Ağrı'dan gelen çocuk ekibi şenliğe konuk oldu. İlçenin muhtelif alanlarında, yabancı grupların milli kıyafetleriyle gerçekleştirdikleri geleneksel halk dansları gösterileri Karşıyaka'ya ayrı bir hareket getirdi. Bayraklı rekreasyon alanında Bulgaristan, Makedonya, Gürcistan, Onur Mahallesi Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'nda Almanya, Moldova, KKTC, Ağrı, Karşıyaka Çarşısı'nda tüm gruplar, Karşıyaka Çocuk Yuvası'nda Ukrayna gösterilerini sundu. Etkinliklerin bir kısmı Fuar Celal Atik Spor Salonu ve Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne de taşındı. Karşıyaka Çarşısı şenliğe katılan ülkelerin bayraklarıyla süslenirken, yabancı ülke çocukları ve Türk çocukları sevgi ve dostluk adına anlamlı mesajlar verdi.

Uluslararası Karşıyaka çocuk Şenliği kapsamında yarın (22 Nisan Cumartesi) saat 14.00-18.00 arası Mavişehir Kapalı Spor Salonu'nda ve yine aynı gün 14.30- 16.30 saatleri arasında Carrefour-Sa Alışveriş Merkezi'nde Rusya, Sakha Cumhuriyeti, Slovakya, Ukrayna, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Karşıyaka Belediyesi Halk Oyunları gösterilerini sunacak.

23 Nisan 2006 Pazar günü saat 09.00-12.00 arasında bayram törenleri kapsamında Karşıyaka Stadı'nda muhteşem gösterilerle final gerçekleşecek

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 18:22:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?