4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Ege'de tatbikat

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın planlı davet tatbikatlarından olan ve 10 gün sürecek olan Doğu Akdeniz-2005 Tatbikatı başladı.

Tatbikat hakkında bilgi veren Harp Filosu Komutanı Tümamiral Hilmi Nusret Güner, NATO unsuru olarak Yunanistan'ın da katıldığı tatbikatın hiçbir politik senaryoya dayanmadığını, suni oluşturulmuş olaylardan meydana geleceğini söyledi.

TCG Kemalreis Fırkateyni'nde tatbikatla ilgili düzenlenen basın toplantısında bilgi veren Tümamiral Hilmi Nusret Güner, dost ve müttefik deniz kuvvetleri unsurları arasındaki işbirliğini geliştirme amacı güden tatbikatın hem Ege Denizi'ni hem de Doğu Akdeniz'i kapsadığını söyledi.

Tümamiral Güner, "Tatbikatımız 1987 yılından bu yana icra edilen rutin tatbikatlarımızdandır. Tatbikata NATO ülkesi gemileri ve kendi gemilerimiz katılıyor. Tatbikatımız siyasi hiçbir senaryoya dayanmayan suni oluşturulmuş olaylara dayanan bir harekattır. NATO ülkeleriyle dostluğumuz çok önemli, o nedenle bizden beklenen görevleri en iyi şekilde yapmak için çaba içerisindeyiz. Güçlü Türkiye'nin güçlü ve çağdaş donanması olma yolundayız" diye konuştu.

Dört safha halinde planlanan tatbikatın 8-9 Kasım 2005 tarihlerindeki birinci safhada liman eğitimleri, 10-14 Kasım 2005 tarihleri arasındaki ikinci safhada kuvvet entegrasyon ve harbe hazırlık eğitimleri ve liman ziyareti icra edileceği bildirildi.

15-18 Kasım 2005 tarihleri arasındaki üçüncü ve dördüncü safhalarında ise barışı destekleme harekatı ile müşterek eğitimlerin icra edileceği vurgulandı.

Tatbikata, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na mensup fırkateyn, hücumbot, denizaltı, korvet, çıkarma gemisi, lojistik destek gemileri, deniz karakol uçakları ve helikopterler ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı uçakların yanı sıra NATO Mukabele Kuvveti Daimi Deniz Görev Grubu (SNMG-2) gemileri, NATO bağlısı hava erken ihbar uçakları ve Birleşik Hava Harekat Merkezi-6/ Eskişehir ile Almanya, Fransa ve İspanya'ya ait yüzer unsurların katılacağı kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 22:47:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?