4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Esnaf kepenk kapatacak

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), Karşıyaka'da kurulan Sosyete Pazarı ihalesinin iptal edilmemesi durumunda 8 Kasım'da kepenk kapatacaklarını duyurdu.

İESOB'da gerçekleştirilen konuyla ilgili toplantıya İESOB Başkanı Mehmet Ali Susam, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Vekili Akın Kazançoğlu, Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Necati Odabaş ile ilgili odaların başkan ve temsilcileri katıldı.

Gaziemir Belediye Başkanı Adnan Yüksel'in sağduyulu davranarak sosyete pazarının ihalesini tekrar gözden geçireceğini açıkladığını hatırlatan Mehmet Ali Susam, aynı sağduyuyu Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'tan da beklediklerini ifade etti. Esnafın sesinin duyulmazdan gelindiğini kaydeden Susam, "Türkiye'de en büyük özelleştirmelerde bile halkın menfaatlerine, rekabet sistemine uygun mudur diye Rekabet Kurumu'ndan, Başbakanlık'tan görüş alınırken sosyete pazarlarının ihalesi şartlara bakılmadan, incelenmeden hiçbir kesimden görüş alınmadan gerçekleştirildi. Belediyeler sadece para kazanmak adına kayıt dışılığa, kuralsızlığa, haksızlığa ön ayak olamaz. Belediye başkanı kent esnafını öldürecek işlere önderlik edemez" dedi.

Bugün bir esnafın belediyelerden hiçbir destek almadan işyerini açtığını ve işe başlar başlamaz devlete karşı yasal vecibelerini yerine getirdiğini söyleyen Susam, "Kimse bizden böylesine bir haksızlığa, kayıt dışılığa göz yummamızı, müsaade etmemizi bekleyemez. Biz uzlaşma arıyoruz. Ancak uzlaşamazsak ve ihale iptal edilmezse 8 Kasım'da Karşıyaka çarşısında 1 saat kepenk kapatma eylemi yapacağız" diye konuştu.

Sosyete pazarı deyimiyle halkın kandırıldığını, ne olduğu belli olmayan ürünlerin buralarda satıldığını, vergisiz ticaret yapıldığına dikkat çeken Susam, bu görüntülerin ancak kabile devletlerinde görüldüğünü, Türkiye'nin ise bir kabile devleti olmadığını söyledi. İZTO Başkan Vekili Akın Kazançoğlu ise, kayıt dışıyla uğraşmak zorunda olduklarını belirterek, bu sorunun sadece esnaf ve tüccarın değil bütün ülkenin sorunu olduğunu ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 13:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?