4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Esnaf KOBİ Fuarı'na hazırlanıyor

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (İESOB), 5-7 Ocak 2006 tarihleri arasında Kültürpark'ta KOBİ Fuarı'nı düzenleyeceği bildirildi.

İESOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, fuarı destekleyen kuruluşların temsilcileri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, 5-7 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirecek etkinliğin, Ahi Evran Çarşısı, Küçük ve Ortaboy İşletmeler (KOBİ) Fuarı, Mesleki Teknik Eğitim Fuarı (METEF) ile İzmir Eğitim, Rehberlik ve Kariyer Fuarı olmak üzere dört bölümden oluşacağını açıkladı.

Etkinliğin, KOBİ'lerin ekonomideki yerlerini güçlendirmelerini ve her yıl geleneksel hale getirilmesinin planlandığını vurgulayan Başkan Susam, KOBİ Fuarı ve Ahilik Haftası kutlamaları adı altında düzenlenecek fuara Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Turizm ve Kültür Bakanlığı, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İZFAŞ'ın da destek verdiğini söyledi.

Ahilik geleneğini geçmişe öykünme ve nostalji olarak görmediklerini hatırlatan Susam, çeşitli sektörlerden firmaların, İESOB üyeleri ile bir araya gelme imkanını elde edeceği KOBİ Fuarı ile artan rekabet koşullarında işletmelerin sorunlarına kalıcı çözümler bulunması ve bu işletmelerin güçlenmelerinin hedeflendiğini belirterek, "Bu fuar, AB'ye giden süreçte esnaf ve sanatkarın yol haritasının çizildiği bir fuar olacaktır.

Bundan sonraki süreçte Türkiye, artık büyük oranda ekonomik ve sosyal politikasını küçük işletmelere dayandırmak zorunda olduğunu bir kez daha görecektir. Bu dünyanın gerçeğidir. Dünya globalleşirken küçük işletmeler unutulursa ciddi sıkıntılar olur, ancak küçük işletmelerle bütünleşirse sosyal adalet ve çağdaş bir dünya yaratılacaktır" dedi.

Susam ayrıca, etkinliğin Türkiye'ye örnek olacağını da bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 22:17:17
Güncelleme :13 Aralık 2005 Salı 22:19:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?