8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Hayvanat bahçesinde önlem alındı

Kuş gribi vakaları Türkiye'yi etkilerken, İzmir Hayvanat Bahçesi'nde de tedbirler alındı. Görevliler, her sabah kanatlı hayvanların bulunduğu kafesleri ilaçlayarak dezenfekte ediyor.
İzmir Kültürpark Fuar Alanı içerisinde yüzlerce havyanın barındığı İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait hayvanat bahçesinde de kuş gribi alarmı verildi.

Hastalığın İzmir sınırlarında da görülmesiyle birlikte tedbir alan yetkililer, çeşitli kanatlı hayvan türlerinin bulunduğu kafesleri her gün ilaçlamaya başladı. Özel kıyafet ve maske takan görevliler, ellerinde pulvezitörlerle kafeslere girerek dezenfektan sıkıyor. Hayvanat bahçesi yetkilileri, bahçedeki kapalı kafeslerin yanı sıra güvercinler, keklikler, ördekler, siyah kuğular ve kartallarla şahinlerin kafeslerinin dış etkiye açık olduğunu belirterek, "Dışarıdan gelebilecek herhangi bir hastalıklı kanatlı tür, buradaki hayvanlara kuş gribi bulaştırabilir. Bu nedenle biz daha ilk andan itibaren tedbirlerimizi alarak çalışmalar başladık. Her sabah bir kez kafesleri ilaçlayarak dezenfekte ediyoruz. Ayrıca buradaki hayvanlar için her türlü tedbir alınıyor. Su ve yiyecekler kontrol ediliyor. Hayvanlar her an gözlemleniyor. Korkulacak bir durum yok ama tedbiri de elden bırakmıyoruz" dedi.

Hayvanat bahçesindeki kanatlı olmayan türdeki hayvanlar için herhangi bir tehlikenin sözkonusu olmadığını belirten yetkililer, ancak yine de bu hayvanların yaşadığı ortamların hijyenik şartlarda olması için azami özenin gösterildiğini ifade etti.

Öte yandan, hayvanat bahçesi bayramın ikinci gününde yine ziyaretçi akınına uğradı. Çocuklarıyla hayvanat bahçesini gezmeye gelen İzmirliler, kuş gribiyle ilgili gelişmelerden endişe duyduklarını belirterek, "Tavuk eti ve yumurta yiyemez olduk. Kuş gribinden ölenler oldu. Buna çok üzülüyoruz. Evlerimizde beslediğimiz hayvanları vermeye hazırız. Bugün burada bile tedirginiz" dediler.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 16:32:14
Güncelleme :15 Ocak 2006 Pazar 12:17:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?