8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Hıdrellez kutlamaları Gündoğdu Meydanı'nda

Eski geleneklerin canlandığı, hayallerin resmedilip körfeze martavaların atıldığı Hıdrellez, İzmir'de coşkuyla kutlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Hıdrellez'de Roman Ateşi Şenliği" ile İzmir, Hıdrellez günü renkli kutlamalara sahne olacak. Bahar bayramı kutlamaları, ünlü sanatçıların Gündoğdu Meydanı'nda vereceği konserle şölene dönüşecek. 

Baharın, gençleşmenin ve yenileşmenin ve doğanın uyanışının başladığı gün olarak kabul edilen Hıdrellezi, festival havasında kutlamaya hazırlandıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 5 Mayıs Cuma günü tüm İzmirliler'i Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek şenlikte baharı karşılamaya davet etti. 4 Mayıs'ta başlayacak kutlamalar, 5 Mayıs akşamı ünlü sanatçıların vereceği konserle geç saatlere kadar sürecek. İzmirliler; Kibariye, Hüsnü Şenlendirici ve Yıldız İbrahimova'nın vereceği konserlerle coşacak. Örnekköy İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan "Roman Ateşi Grubu"nun dans gösterisi ise büyüleyecek. 

Saatlerin gece yarısını gösterdiği sırada, Hıdrellez 2006'nın ateşleri yakılacak. Dilekler suya atılacak ve İzmirliler baharı sokaklarda eğlenerek karşılayacaklar.
.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 18:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?