8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İnciraltı'nda muhteşem açılış

İzmir'in İnciraltı Mevkii'nde Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları sonucu 2 milyon metrekarelik bir alanda 622 bin metrekarelik bir bölüm ağaçlandırılarak oluşturulan İnciraltı Kent Ormanı, muhteşem bir program ile açıldı. Açılış öncesi düzenlenen yürüyüşe Yılmaz Erdoğan da katılırken, İzmirli ünlü sanatçı Sezen Aksu ise muhteşem bir konser verdi.

İnciraltı Kent Ormanı açılış etkinliği, Mermerli Yol'dan başlayan faytonlar, bisikletler ve dağcıların da eşliğinde gerçekleştirilen gezi ile başladı. Yürüyüş şeklinde gerçekleşen geziye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, tiyatro ve sinema sanatçısı Yılmaz Erdoğan ile İzmirliler katıldı. İzcilerin de söyledikleri marş ve şarkılarla eşlik ettiği kortej, Barış Manço Köprüsü'nden konser alanına varılması ile sona erdi. Korteji, sahile yaklaşan İzmir kayıkları da selamladı.

Açılış için konser alanında düzenlenen şölene İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal da iştirak ederken, kentin değişik yerlerinden kaldırılan otobüslerle açılışa gelen binlerce İzmirli, unutulmaz bir gece yaşadı. Burada bir açılış konuşması yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, doğaya saygılı olduklarını, gelecek kuşakları düşündüklerini, yeşile tutkunun, doğaya saygının gelecek kuşaklara aktarılmasını hedeflediklerini kaydederek, "İnciraltı Kent Ormanı, doğaya ve çevreye duyarlılığımızı gösteriyor. Kent Ormanımız çevreye armağan olsun" ifadelerini kullandı.

Çocuklar, konuşmasının ardından İnciraltı Kent Ormanı'nı İzmir'e kazandırdığı için Başkan Kocaoğlu'na hediyeler verirken, ardından İzmir'in yetiştirdiği ünlü sanatçılardan Sezen Aksu sahne aldı. Aksu, adeta klasikleşen şarkılarından oluşan konserinde üstün bir performans sergilerken, hemşehrileri ile de hasret giderdi. Aksu, hemşehrilerine İzmirli olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Şölen, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Muhteşem bir programla açılışı yapılan İnciraltı Kent Ormanı, 2 milyon metrekarelik alan, bir bütün olarak ele alınarak düzenlendi. Toplam alanın 622 bin metrekarelik bölümünde ise ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. Üçkuyular İskelesi'nden Yeni Kale Burnu'na kadar uzanan ve Kültürpark'ın 3.5 katı büyüklüğündeki alanda, kesintisiz gezinti ve yürüyüş ile bisiklet yolları yapıldı, meydanlar oluşturuldu, piknik alanı düzenlemeleri yapıldı. Alana şu ana kadar 35 bin ağaç dikilirken, 5 bin ağaç daha dikilerek bu sayının 40 bini bulacağı belirtildi. Alana 40 bin adet de çalı formu bitkisi dikilirken, bunun da 10 bin adet daha dikilerek 50 bine çıkacağı bildirildi. Alanda, 2'si büyük otopark olmak üzere 2 bin 200 araçlık 3 adet otopark oluşturuldu.
.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2006 Pazar 00:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?