9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İzmir Enternasyonal Fuarı kapılarını açıyor

75. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 1 Eylül 2006 günü saat 18.30'da, Lozan Meydanı'nda yapılacak görkemli bir törenle açılacak. 


Açılış töreninde İstiklal Marşı'nı, ünlü sanatçı Işın Karaca okuyacak. Karaca, ayrıca söz ve müziği Saadettin Kaynak'a ait olan Hamiyet Yüceses'in seslendirdiği Fuar şarkısını seslendirdikten sonra, Açıkhava Tiyatrosu'nda ücretsiz halk konseri verecek. 

Onur konuğu ülke olan Kazakistan'ın, 20 kişilik bir gösteri grubuyla renk katacağı törende, İzmir Büyükşehir Belediyesi Armoni Mızıkası, tören giriş müziği yapacak. Açılış töreni, fuar kapılarından yapılacak ışık ve ses efektleriyle tamamlanacak. 

Ayrıca İEF'nin Dünya Barış Günü'nde açılacak olması sebebiyle, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı yurtlarda kalan 20 çocuk, açılış töreni esnasında barış güvercinleri uçuracak. Fuara katılan ülkelerden 30'unun üst düzey temsilcisinin, açılış töreninde hazır bulunacağı öngörülürken; törene, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılması bekleniyor.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2006 Salı 11:51:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?