8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İzmir kara teslim olmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava dalgası nedeniyle kentte kar yağışı ve buzlanmaya karşı gerekli önlemleri aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, özellikle yüksek semtlere yağan yoğun kar ve buzlanmaya dolayısıyla ulaşımda bir sorun yaşanmaması için 50 adet zincirli otobüs hazırlarken, tüm otobüslere de antifriz koydu. Ulaşım, belirli noktalarda bekleyen zincirli araçlarla aktarmalı olarak sağlandı. ESHOT ve İzulaş'a ait 92 personel vardiyalı olarak 24 saat görev yaptı. İzbeton ve Fen İşleri ekipleri de Bornova, İnciraltı, Çiğli, Buca ve Gürçeşme olmak üzere beş bölgede toplam 10 adet iş makinesi, 15 adet tuzlama aracı, 1 TIR, 1 vinçli kamyon ve toplam 160 personelle vardiyalı olarak çalıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, akşam saatlerinde yapılan çalışmalarla Evka 4, Atatürk Mahallesi, Egekent, Evka 5, Evka 2 gibi semtlerde greyderlerin yolları açtığını belirtti. Bunun dışında Evka 1, İzkent, Narbel, 2. İnönü Mahallesi, Arıkent, Limontepe, Cennetçeşme, Evka 7, Bayraklı ve Güzelbahçe'de de sürekli tuzlama çalışmalarının yapıldığı, yollara kar yağışı ve buzlanmanın başladığı günden bu yana yaklaşık 450 ton tuz döküldüğü kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 14:46:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?