8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İzmir'de 19 Mayıs kutlamaları

İzmir'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. 

İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Ege Ordusu Garnizon Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunumu sırasında AK Parti İl Başkanı Ali Aşlık ve CHP İzmir İl Başkanı Selçuk Ayhan'ın sıcak diyaloğu dikkat çekti. Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Vali Köksal'ın anıt şeref defterini imzalamasıyla son buldu. 

Vali Köksal, deftere düşüncelerini, "Bugün cumhuriyetimizi ve geleceğimizi emanet ettiğiniz gençlerimiz, sizin ilke ve inkılaplarınız doğrultusunda ülkemizin bölünmez bütünlüğü, bayrağımızın yüceliğini, laik, demokratik cumhuriyetimizi çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkartarak sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığı içindedir.

 Aziz Atam, Türk gençliği, sizin de gençliğe hitabınızda belirttiğiniz istiklal ve cumhuriyetimizi koruma görevini damarlarındaki asil kandan aldığı güçle dimdik sürdürmektedir" şeklinde yazdı. 

İzmir'deki kutlamalar, Atatürk Stadı'ndaki gösterilerle devam edecek. Törene, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar, İzmir Barosu, siyasi parti temsilcileri, Türk Parlamenterler Birliği temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.
.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2006 Cuma 09:11:28
Güncelleme :19 Mayıs 2006 Cuma 13:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?