9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İzmir'de 23 Nisan kutlamaları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan görevi devralan 5. sınıf öğrencisi Tayfun Kahriman, Emniyet Müdürü'nü arayarak Altındağ'daki okulları için güvenlik desteği istedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini geçici olarak devralan Altındağ İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Tayfun Kahriman'ın yanında, yine aynı okuldan 5. sınıf öğrencileri Yeşim Özkan ve Esra Yakut da başkan vekili olarak yer aldı. Minik başkan, ilk önce Emniyet Müdürü'nü arayarak Altındağ'daki okulları için güvenlik desteği istedi. Daha sonra İzmir Valisi ile görüşen Kahriman, kentte yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Minik başkan ve vekiller, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na kentte yapılan çalışmalarla ilgili sorular da yöneltti. Sorular üzerine Aliağa Menderes, Üçyol-Üçkuyular metro hattı projelerini anlatan Başkan Kocaoğlu, "2008 yılında İzmir'de trafik bayağı rahatlamış, ulaşım daha kolay hale gelmiş olacak. İzmirli hemşehrilerimiz işlerine, evlerine, alışveriş ve ziyaretlerine çok daha rahat koşullarda gidip gelebilecekler" dedi. Başkan vekili Esra Yakut'un otobüs alımlarıyla ilgili sorusu üzerine Kocaoğlu, "Here sene 100 otobüs alarak otobüs filomuzun yaşını gençleştireceğiz" diye konuştu. Ayrıca temizlenen körfezin cıvıl cıvıl olması, gençlere ve çocuklara denizi sevdirmek, onları denizle kaynaştırmak ve onların denizle yaşamasını sağlamak için çalışmalar gerçekleştirildiğini belirten Başkan Kocaoğlu, miniklere İzmir kayıkları, deniz müzesi projelerini anlattı.

Dünyada hiçbir liderin çocukları düşünerek bir günü çocuk bayramı belirlemediğine dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, "Biz de bu nedenle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tüm dünya çocuklarıyla birlikte kutluyoruz. Bu da bizim Ulu Önderimizin ne kadar büyük bir insan olduğunu, ne kadar büyük bir lider olduğunu bize bir kere daha göstermektedir. Bu nedenle sizler Atatürk'ü öğrenin. Ülkemizin nasıl kurtulduğunu öğrenin. Ve onlara sahip çıkın. Vatanımızı, milletimizi bayrağımızı sevin. Biz bunları sizlere devredeceğiz. Sizler ülkemizi iyi bir şekilde koruyarak gelecek nesillere devredeceksiniz. Ve Türkiye Cumhuriyeti, yurdumuz, vatanımız ve bizler ilelebet bağımsız yaşayacağız. Bu da sizlere bağlı" şeklinde konuştu.

Başkan Aziz Kocaoğlu, çalışmalarını İzmir sınırları içinde yaşayan tüm hemşehrilerinin yaşam standartlarını yükseltmek ve onların daha rahat yaşaması için gerçekleştirdiklerini belirtti. Daha sonra minik başkanlar, EXPO ile ilgili Başkan Aziz Kocaoğlu'ndan bilgi istedi. Başkan Aziz Kocaoğlu da İzmir'de EXPO 2015 için yapılan çalışmaları miniklere aktardı.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2006 Pazar 10:26:45
Güncelleme :23 Nisan 2006 Pazar 14:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?