9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İzmir'de korkunç yangın bilançosu

İzmir'in Torbalı İlçesi'ne bağlı Helvacı Köyü yakınlarında çıkan orman yangını, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerinin 5 saatlik çalışması sonucu kısmen kontrol altına alındı. 

Bugün 16.30 sıralarında Helvacı Köyü mevkiinde bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıkmış, rüzgarın da etkisiyle doğu yönüne yayılan yangın, Helvacı Köyü ile Bayındır İlçesi'nin Kızılcaova ve Çınardibi Köyleri arasındaki koru ormanı ve ağaçlandırma sahalarına sıçramıştı. Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait Marmaris, Milas ve İzmir'den 3 helikopter ve THK'ya ait 5 adet yangın söndürme uçağı ile 15 arazöz ve 20 yer ekibi, yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor. 

Edinilen bilgiye göre, bazı ekipler arazöz hortumunu tutarak alevlere müdahale ederken, tırmıklı çapanı alan bazı görevliler de yolda şerit açtı. Havadan ve karadan yapılan müdahale sonucu yangın 5 saat sonra kısmen kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarına 30'a yakın köylü de katıldı. İzmir Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez de, çalışmaları yerinde izleyerek ekipleri telsizle yönlendirdi.
Yangında ilk belirlemelere göre, 50 hektarlık alan kül oldu.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 00:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?