4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İzmir'e deprem konutları

Yaşanan depremlerin ardından İzmir'e 96 adet deprem konutunun yapımı için çalışmalar başladı. Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz, yaptığı açıklamada, Seferihisar'da tespit edilen arazi üzerine yapılacak olan deprem konutlarının 2006 yılı içinde teslim edileceğini belirtti.

İzmir'de deprem bölgesi olan Seferihisar ve Urla'da ekibiyle birlikte incelemelerde bulunan Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz, akşam saatlerinde İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

İzmir'deki deprem bölgesinde ekip olarak inceleme yaptıklarını anlatan Taymaz, deprem nedeniyle evinden olan vatandaşların 2006 yılı içinde tekrar evlerine kavuşacakları müjdesini verdi. Taymaz, "Hasarlı olan konutların yerine Seferihisar ilçesinde hazineye ait 45 dönümlük bir arazi tespit ettik. Gerekli çalışmalarımızı etütlerimizi tamamladık.

Bayındırlık Müdürlüğümüz bu araziyi hazineden Bayındırlık Bakanlığı'na afetzedeler için tahsisi çalışmasını tamamlayıp planları ve imar planlarında yapılacak olan değişiklikleri yapıp projelendirmesini de tamamlayıp 2006 yılı içinde yaparak yine 2006 yılı içinde sahiplerine teslim edeceğiz" dedi.

İzmir'deki yer sarsıntılarının devam ettiğini de belirten Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz, İzmir Valiliği'nin son derece hızlı hareket ederek, afetzedelere acil yardımları zamanında ulaştırdığını belirtti. Taymaz, "Devlet vatandaşımızın yanında.

Depremler devam ediyor. İzmir Valiliği depremde gerçekten örnek bir çalışma gösterdi. Çok güzel organizasyon yapılarak vatandaşlarımıza ulaşıldı. Vatandaşlarımıza kira yardımı ile ilgili sorunları da çözülmüştür" diye konuştu. Gerçekleştirilen çalışma sonunda Seferihisar'da 49 konut Urla'da ise 47 olmak üzere toplam 96 konutun ağır hasarlı veya oturulamayacak durumda olduğu ortaya çıktı.

Taymaz, bu rakamın itirazlar sonucu artabileceğini belirtti. Devletin vatandaşına sahip çıkacağını belirten Taymaz, 96 Deprem konutunun inşaatının 2006 yılı içinde başlayıp yine aynı yıl içinde tamamlanacağını ve sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

İzmir Valisi Oğuz Kaan Köksal, İzmir'de yaşanan depremin ardından yaraların sarıldığını belirtti. Vali Köksal, kira yardımı yapılacak olan vatandaşların tespit edildiğini söyledi. İzmir Valisi, Seferihisar'da 17 Urla'da ise 3 aileye kira yardımı yapılacağını kaydetti. İzmir'deki yer sarsıntılarının devam ettiğini vurgulayan İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, "Biz artık alıştık. Vatandaşımız sarsıntıları son derece soğukkanlı bir şekilde karşılıyor. İnşallah bir daha yaşamayız. Ama alıştık, herkes depremin şiddetini tahmin ediyor ve çoğu da tutturuyor" şeklinde konuştu.

İzmir Valisi Oğuz Kaan Köksal, depreme karşı güçlendirilmesi gereken 16 okul için AB fonlarından kaynak sağlandığını müjdesini de vererek, bununla ilgili geniş bir açıklamanın bir kaç gün içinde yapılacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 21:41:22
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 21:45:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?