8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İzmir'e yılın ilk karı

Tüm yurtta olduğu gibi İzmir ve metropol ilçelerinde de önceki akşam saatlerinde başlayan karla karışık yağmur yağışı, gece yarısından itibaren kara dönüştü.

İzmir'e lapa lapa yağan yılın ilk karına en fazla çocuklar sevindi Özellikle kentin yüksek kesimlerinde kendini hissettiren kar yağışı sonrası bazı kesimler beyaz örtüye büründü.

İzmir, Sibirya soğukları nedeniyle kış sezonlarında görmeye pek alışık olmadığı kar manzaralarıyla yine karşılaştı. Güzelyalı, Buca, Gaziemir, Bornova ve Çiğli'de önceki gece saat 22.30 sıralarında başlayan karla karışık yağmur, gece yarısı saat 01.00'den sonra yerini kar yağışına bıraktı. Kentin yüksek yerlerinde oluşan kar manzaraları, özellikle çocukları sevince boğdu.

Kar topu oynayarak ve kardan adam yaparak eğlenen çocuklar, karın keyfini çıkardı. Kar sevinci Manisa yolunda da sürdü. Hava sıcaklıklarının da hissedilir derecede düşmesine neden olan kar yağışı akşam saatlerine kadar aralıklarla sürdü. Kar yağışları, İzmir'in yanı sıra Muğla'da ve Uşak'ta da kendini gösterdi. İstanbul-İzmir karayolunda buzlanma ve kara karşı karayolları ekipleri tarafından yollara tuzlama çalışması yapıldı.

Özellikle kentin yüksek kesimleri olan Bornova'nın Evka 3 ve Evka 4 semtleri, Buca, Gaziemir, Karşıyaka Egekent gibi yerlerde kar yağışı yoğun bir şekilde görüldü. Kar yağışı nedeniyle İzmir'de hava sıcaklıkları sıfırın altına indi. İstanbul-İzmir karayolunda buzlanma ve kara karşı karayolları ekipleri tarafından yollara tuzlama çalışması yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 13:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?