4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kahvecilerden gazetecilere ziyaret

Gazete okunmasını ve satışlarını teşvik etmek amacıyla kampanya düzenleyen İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, 9 Ekim'de gerçekleştirilecek olan genel kurul öncesi İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Akıncılar ile görüşen İsmail Hakkı Kırdı, "Kahveci olarak yerel basına nasıl hizmet veririz?" diye düşündüklerini çünkü yerel basının kendilerinin gözü ve sözü olduğunu söyledi. Kırdı, "Bu düşünceyle bir kampanya düzenledik. Varoşlarda ve gazete okunmayan kahvehanelerde eğitim aracımız yerel gazete dağıtmaya başladı. Kahvehanelere gelen insanlar ilk olarak gazete okurlar, böylelikle hizmet vermeye başladık. Kahvehanelere her gün 4 yerel gazete ve günde toplam 200 gazete dağıtmaya başladık. Tabi bu sadece bizim dağıttığımız, bir de kahvehanelerin kendilerinin aldığı gazeteler var. Çünkü böyle bir mecburiyetleri var" diye konuştu.

İsmail Hakkı Kırdı, 9 Ekim'de İzmir Kahveciler Odası'nın genel kurulu olduğunu esnafın takdiriyle yeniden başkan seçilmeyi istediklerini, hizmetlerine devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Erol Akıncılar ise, en çok gazete okunan ve gazete bulunduran kahvehaneleri tespit ederek, buralarda kitaplık kurmak gibi bir düşünceleri olduğunu, insanların bilinçlendirilmesine böylelikle katkı sağlamak istediklerini ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından Kırdı, Erol Akıncılar'a bir plaket takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 17:08:19
Güncelleme :6 Ekim 2005 Perşembe 14:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?